Ingegjerd Eidsvik blir ny daglig leder i Artec Aqua. Foto: Artec Aqua.
Ingegjerd Eidsvik blir ny daglig leder i Artec Aqua. Foto: Artec Aqua.

Ingegjerd Eidsvik ny toppsjef i Artec Aqua

Ålesundsselskapet Artec Aqua AS har tidoblet omsetningen de siste fem årene, med et foreløpig rekordår i 2017. Med forventet videre vekst, også internasjonalt ansetter de ny daglig leder.

Publisert

- Vi har vært gjennom en eventyrlig reise siden vi etablerte selskapet for 16 år siden. Skal vi rigge selskapet for videre vekst på kort og lang sikt er vi avhengig av folk med kompetanse som kan komplettere oss. Derfor er vi som eiere og gründere meget tilfreds med at Ingegjerd Eidsvik overtar som daglig leder i Artec Aqua, uttaler Bjørn Finnøy i en pressemelding.

Artec Aqua:

  • Artec Aqua er utstyrsleverandør for havbruksnæringen, der deler av - eller hele produksjonen foregår på land.
  • Selskapet tilbyr alt fra egne produkt og prosessløsninger, til komplette systemløsninger og nøkkelferdige anlegg. 
  • Omsetningen i 2017 var på 340 millioner kroner.

Mer produktutvikling

Artec Aqua ble etablert på tampen av 2002 av Finnøy sammen med prosjektsjef Bjørnar Flem og produktutviklingssjef Victor Fiveland. I tillegg til rollen som daglig leder har Finnøy vært salgssjef i selskapet. Gründerne vil fortsatt ha sentrale roller i selskapet, men Finnøy vil bruke mer tid på salg og prosjektutvikling, melder selskapet i en pressemelding. 

- Med Ingegjerd på laget får vi en leder som har solid erfaring fra ledelse innen områdene innovasjon og produktutvikling, verdikjede og sourcing samt internasjonal erfaring fra utvikling av selskap i vekst, sier Finnøy. 

- Hun har avgjort kompetanse og egenskaper som trengs for å lede Artec Aqua i tiden som kommer, legger han til. 

Mye erfaring

Ingegjerd Eidsvik har de siste 17 årene hatt ulike lederroller i Stokke. Hun kommer fra stillingen som vice president og ansvarlig for områdene innovasjon og supply chain i Stokke, og har lang fartstid i toppledelsen i selskapet. Før tiden i Stokke var hun ansatt i Rolls-Royce Marine i Brattvåg med ansvar innen modularisering av produktprogrammet. Ingegjerd er 43 år og utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim.

Hun har også styreerfaring fra Stokke og andre selskap. Med Eidsvik har Artec Aqua 27 ansatte, og skal rekruttere ytterligere åtte til ni medarbeidere i løpet av våren.