Gå til innhold
Annonse
Arvid Lindberg. Foto: Aqua Bio Technology.
Arvid Lindberg. Foto: Aqua Bio Technology.

-Et sterkt fjerde kvartal bidro til at 2015 ble Aqua Bio Technologys beste år noensinne. Både omsetningen, resultatene og kontantbeholdningen nådde rekordnivåer i 2015, melder selskapet i en børsmelding.

Annonse

ABTs inntekter i 2015 endte på 38,9 millioner kroner, etter en økning på 73 prosent fra 2014-omsetningen på 22,5 millioner kroner. Inntektsveksten i fjerde kvartal alene var på 79 prosent.

Utviklingen i omsetningen var i tråd med forventningene, basert på tidligere inngått kontrakter med ABTs amerikanske eksklusivitetspartnere.  EBITDA for 2015 endte på 21,2 millioner kroner, sammenlignet med 5,8 millioner kroner det foregående året.

EBITDA i 2015 tilsvarer en margin på 55 prosent. I fjerde kvartal isolert var EBITDA-marginen 61 prosent. Selskapets resultat etter skatt for 2015 endte på 15,0 millioner kroner, mot 0,9 millioner kroner året før.  Aqua Bio Technology styrket sin kontantbeholdning ytterligere i fjerde kvartal, og hadde ved utgangen av året en kontantbeholdning på 42 millioner kroner.

Basert på selskapets kontantbeholdning og inntjening er det styrets intensjon, etter at regnskapet for 2015 er revidert, å anbefale overfor generalforsamlingen at det utbetales et ordinært utbytte på kr 1,50 per aksje.

- Vår finansielle fleksibilitet sammen med vår kjernekompetanse, som er kommersialisering av ny bioteknologi, setter oss i stand til å følge en ekspansjonsstrategi, sier adm. direktør Arvid Lindberg.  

ABT har i løpet av 2015 vurdert et stort antall bioteknologiprosjekter og -selskaper som søker en kommersiell partner. Nå forventer selskapet at det vil bli inngått flere partnerskap om innlisensiering av teknologi i tiden fremover.

 - Gjennom å skape en bredere teknologibase skal vi ekspandere ABTs forretningsmodell og potensial for verdiskaping i tiden som kommer, sier Lindberg.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse