Gå til innhold
Annonse
Daglig leder i Lovundlaks, Jacob Palmer Meland, er svært fornøyd med produksjonen til selskapet i 2019. Foto: Rikke Aakre/Lovundlaks
Daglig leder i Lovundlaks, Jacob Palmer Meland, er svært fornøyd med produksjonen til selskapet i 2019. Foto: Rikke Aakre/Lovundlaks

Lovundlaks har lagt bak seg en sommer med en spesielt sterk produksjon. Daglig leder i selskapet, Jacob Palmer Meland, sier til Kyst.no at de aldri har hatt bedre tilvekst på fisken enn i sommer.

Annonse

Lovundlaks har seks lokaliter, der det står fisk i fem av disse akkurat nå. 

Ifølge daglig leder Jacob Palmen Meland har laksen trivdes veldig godt på selskapets nye lokaliteter på Helgeland og det vises i form av god appetitt.

- Vårt fokus har derfor kunne vært på mottak av smolt, mating av laks og levering av slaktefisk, skriver selskapet på sin Facebook-side.

Lovundlaks slakter nå ut siste fisken fra «vår-2018 generasjonen» og de har begynt levering av første fisk fra «høst-2018 generasjonen» som står på deres lokalitet i Måvær.

Rognkjeks fremste våpen

Meland forteller til Kyst.no at fisken går bra, og de har hatt lav dødelighet.

- Det er et godt utgangspunkt når man skal bekjempe lusa. 

Han forteller videre at det er rognkjeksen som er deres fremste våpen i kampen mot krepsdyret, i kombinasjon med gode avlusningsmetoder.

- Dyktige naboppdrettere som holder sine lusetall lave slår positivt ut på våre anlegg og vice versa, sier han avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse