Gå til innhold
Annonse
Yoav Dagan fra selskapet AquaMaof.
Yoav Dagan fra selskapet AquaMaof.

Israelske Yoav Dagan fra selskapet AquaMaof er ikke i tvil. Alle mulige arter fisk, også laks, vil bli produsert på land i fremtiden. Han mener han skal kunne produsere laks til en kostnad på 23 kroner per kilo.

Annonse

Pål Mugaas Jensen

Uttalelsen kom på et teknologiseminar på onsdagens Aqua Nor.

Det israelske selskapet har i dag bygget en rekke landbaserte ras-anlegg for produksjon av slakteklar fisk rundt om i verden.

- Vi har bl.a bygget to anlegg for sea bream i ørkenen i Israel. Her lager vi saltvannet selv og har null utslipp, sa han.

AquaMaof er en av oppdrettsaktørene i Israel.
AquaMaof er en av oppdrettsaktørene i Israel.

- Vi har bygget anlegg for 12 ulike arter rundt om i Europa og andre deler av verden, inkludert ett for blue fin tuna og ett for ørret utenfor Moskva, fortsatte han.

Dagan mener dette er fremtidens måte å produsere fisk på.

- Våre anlegg er lite energikrevende, det er få bevegelige deler og de har derfor et svært lavt vedlikehold. Når man ser på økonomien er det veldig attraktivt for investorer, for nedbetalingstiden på et anlegg er kun 4 til 6 år, hevdet han.

- Vi har full kontroll på vannkvalitet, og kan produsere nær markedet, det vil gi oss en fordel. Jeg har regnet ut at vi kan produsere laks til en kostnad av 2,77 dollar per kilo.

Med dagens kurs tilsvarer det ca 23 kroner.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse