Gå til innhold
Annonse
Atlantic Sapphire har publisert en video i anledning av listingen på Oslo Børs. Videoen starter med administrerende direktør på Oslo Børs, Øyvind Amundsen som ringer med bjellen som markerer noteringen. Foto: Atlantic Sapphire

Torsdag tok selskapet skrittet helt ut og gikk fra Oslo Axess til å bli notert på Oslo Børs.

Annonse

Styreleder og CEO Johan Andreassen kaller det i en Youtubefilm selskapet har lagt ut i anledningen, for en milepel i selskapets historie.

- Vi er nå få uker unna første slakt fra vårt Miami Bluehouse, forteller han.

Karl Øystein Øyehaug, som har tittel som administrerende direktør i tillegg til finansdirektør, sier at listing på den fullregulerte Oslo Børs vil styrke selskapets businessprofil mot investorer og kunder.

 Johan Andreassen er styreleder og CEO i Atlantic Sapphire.
Johan Andreassen er styreleder og CEO i Atlantic Sapphire.

- Det vil øke likviditeten og gi enda flere investorer muligheten til å ta del i innovativt lakseoppdrett, sier han.

Normalt vil ledelsen ved en listing på Oslo Børs stå på balkongen i børslokalene å ringe med den ikoniske bjellen. I dag måtte jobben gjøres av administrerende direktør på Oslo Børs, Øyvind Amundsen alene som en følge av koronasituasjonen.

Atlantic Sapphire la i dag ut 71 276 100 aksjer for notering, og de ligger nå rett etter åpning på 115 kr. Det gir en samlet markedsverdi for selskapet på 8,2 milliarder kroner.

Selskapet etablerte sitt innovasjonssenter i Danmark i 2011, med fokus på å skape bærekraftig og miljøvennlig teknologi som gjør dem i stand til å produsere for forbrukermarkedet på kommersielt nivå. Atlantic Sapphire bygger for tiden sitt første anlegg i Miami, Florida, USA og har sikret vannhåndteringstillatelser for produksjon opptil 90 000 tonn per år, med en langsiktig plan om 220 000 tonn slaktevolum i 2031.

Tone Bjørov er styreleder og Karl Øystein Øyehaug er administrerende direktør og finansdirektør i Atlantic Sapphire.  Her utenfor Oslo Børs. - Blue is the new green, konstaterer Bjørov.
Tone Bjørov er styreleder og Karl Øystein Øyehaug er administrerende direktør og finansdirektør i Atlantic Sapphire. Her utenfor Oslo Børs. - Blue is the new green, konstaterer Bjørov.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse