Gå til innhold
Annonse
Malcolm Pye er CEO i Benchmark.
Malcolm Pye er CEO i Benchmark.

I en pressemelding forteller Benchmark at de har kjøpt datateknologiselskapet Videntis.

Annonse

I pressemeldingen begrunner de det med at skal «støtte strategien å kombinere biologi og teknologi for å forbedre lønnsomheten for kundene»

De skriver de har kjøpt hele aksjekapitalen i Videntis AS for minimum 150 000 pund, begrenset oppad til 300 000 pund.

Videntis er grunnlagt i 2013 og eid 50/50 av professor ved Veterinærhøyskolen, Øystein Evensen, samt Ralf Günter Onken. Selskapet hadde i 2017 en omsetning på 338 000 kr og et underskudd på 52 000 kr. Egenkapitalenandelen var på negative 575 00 kr, og en samlet gjeld på ca 900 000 kr.

Benchmark beskriver Videntis som en leverandør av datateknologi til akvakultur- og landbruk-næringen.

- Videntis teknologi gjør det mulig for produsenter å ha sanntidsdata og få tilbakemeldinger om fôreffektivitet, velferd og produktkvalitet, noe som passer Benchmarks strategi for å samle teknologi og biologi for å forbedre utbytte, kvalitet og lønnsomhet for sine kunder, skriver de i pressemeldingen.

Videntis har de siste årene samarbeidet med Benchmark om utvikling av styringssystemer for sine veterinærlaboratorier og den nye helseportalen "i-wise" som gjør det mulig for veterinærer og  fiskehelselskaper og produsenter å visualisere og tolke informasjon om produksjon og helse på tvers av deres produksjonslokaliteter. Portalen er for tiden operativ i Norge og Skottland, og skal operere i Chile i 2019.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse