Gå til innhold
Annonse
Daglig leder Øyvind Risnes konstaterer at Bergen Group Sjøsterk på kort tid har fått et sterkt fortfeste i markedet. Foto: Bergen Group Sjøsterk.
Daglig leder Øyvind Risnes konstaterer at Bergen Group Sjøsterk på kort tid har fått et sterkt fortfeste i markedet. Foto: Bergen Group Sjøsterk.

Bergen Group Sjøsterk AS gikk ut av 2018 med en kraftig økning i produksjonsvolumet etter å ha tegnet nye ordrer for over 100 millioner kroner i løpet av 2. halvår. Nå styrkes ledelsen i selskapet for å forberede for ytterligere vekst. 

Annonse

Øyvind Risnes går nå inn som daglig leder i Bergen Group Sjøsterk AS. Samtidig er Frode Johansson hentet inn som tilbuds- og prosjektleder. Risnes har flere års erfaring fra fôrprodusenten EWOS, og har de siste 9 årene vært en del av konsernledelsen i Bergen Group ASA. Han vil fortsatt ivareta en del konsernfunksjoner kombinert med rollen som daglig leder i Bergen Group Sjøsterk AS, melder de i en pressemelding. 

Frode Johansson har siden 2007 vært leder for ulike datterselskaper i Bergen Group-konsernet. Det siste året han han vært tilbudsleder for hele konsernet, inkludert Bergen Group Sjøsterk. Nå går han inn i Bergen Group Sjøsterkt for fullt som tilbuds- og prosjektleder, og tilfører organisasjonen ytterligere kapasitet og kompetanse på maritime prosjekter. 

- Da vi kjøpte Sjøsterk fra Backe Bergen i juli 2018 fikk vi også med oss fem ansatte med omfattende produksjonserfaring fra tørrdokken på Stamsneset under ledelse av produksjonsleder Per Bessesen. Nå supplerer vi denne solide gjengen med å hente inn ytterligere havbrukskunnskap og en styrket produksjonsledelse, sier Øyvind Risnes, som konstaterer at Bergen Group Sjøsterk på kort tid har fått et sterkt fortfeste i markedet.

- Siden vi overtok virksomheten har vi klart å lande ordrer for godt over 100 millioner kroner for delt på seks ulike flåteprosjekter. Den første er nå under levering, og de fem neste skal produsere og leveres i løpet av de tre første kvartalene i 2019. Dette innebærer en høy aktivitet som også fordrer styrket produksjonsledelse. Samtidig planlegger vi også for ytterligere vekst, sier Risnes som opplever markedet for flytende betongkonstruksjoner som fremtidsrettet.   

Han påpeker at Bergen Group-konsernet har en omfattende erfaring fra komplekse maritime produksjoner, både fra offshore fra det maritime markedet.

- Denne kompetansen skal vi benytte på en best mulig måte når vi sammen med våre kunder arbeider med å videreutvikle de neste generasjonene fôrflåter og serviceflåter til oppdrettsnæringen, sier Risnes.    

  • Bergen Group Sjøsterk er et heleid datterselskap av Bergen Group ASA som i februar fusjonerer med Endúr Holding og samtidig endrer navn til Endúr ASA. 
  • Bergen Group Sjøsterk vil fra samme tid endre navn til Endúr Sjøsterk. Endúr ASA blir et solid vestlandsbasert industrikonsern og en veletablert leverandør av produkter og tjenester til områdene Maritime Service, Akvakultur og Olje & Gass.
  • Konsernet får til sammen nærmere 400 ansatte og en samlet ordrebok på rundt NOK 1 milliard.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse