Gå til innhold
Annonse
Settefisk-sjef i Cermaq Marit Holmvåg Hansen kom på topp ti på Hatchery`s liste over
Settefisk-sjef i Cermaq Marit Holmvåg Hansen kom på topp ti på Hatchery`s liste over

Selskapet forteller i en pressemelding at sjef for settefisk i Cermaq Norge Marit Holmvåg Hansen har fått utmerkelse i Hatchery International Magazine.

Annonse

Magasinet er et internasjonalt nyhetsmagasin spesielt for landbaserte operasjoner i akvakultur. 

- Under tittelen Top 10 global hatchery professionals under 40 anerkjenner de unge dyktige fagfolk på landbaserte operasjoner i alle former for akvakultur. Marit Holmvåg Hansen fra Steigen er som eneste norske kåret frem som mottaker av denne utmerkelsen for 2019, skriver de.

De legger til at det er redaksjonen i Hatchery International som evaluerer alle de nominerte kandidatene og velger ut de 10 beste.

Kriterier

Kandidatene er evaluert ut fra følgende kriterier: 

  • Viser dyp forståelse og kunnskap om fiskehelse og fiskevelferd 
  • Har en sterk arbeidsmoral 
  • Demonstrerer en evne til å lede og innovere 
  • Har en sterk lidenskap og engasjement for bærekraftig og ansvarlig produksjon  
  • Forplikter seg til å følge de strengeste standarder for settefiskrutiner. 
I meldingen fra selskapet forteller de at Marit Holmvaag Hansen er på jakt etter den perfekte smolten. Foto: Cermaq
I meldingen fra selskapet forteller de at Marit Holmvaag Hansen er på jakt etter den perfekte smolten. Foto: Cermaq

Svært engasjert

Det er ifølge selskapet første gang denne utmerkelsen deles ut, og det kom inn rundt 40 nominasjoner. MSD Animal Health er sponsor for prisen.

- Marit Holmvaag Hansen har i løpet av knappe  3 år gått fra stillingen som settefisk-koordinator til produksjonssjef for settefisk med ansvaret for produksjon opp til 15 millioner smolt i Cermaq Norway.  Hun er svært engasjert og uttaler selv til magasinet at jobben har blitt en livsstil og at hun bringer både hjerte og sinn på oppgavene, forteller de i meldingen.

Kunnskapsdeling

De forteller videre at settefiskproduksjonen av laks har opplevd store teknologiske innovasjoner over de siste årene, der oppgaven er å sørge for at teknologien og biologien spiller på lag og gir de beste forutsetninger for god fiskehelse og velferd i produksjonen, og selskapet poengterer at Marit er på jakt etter den perfekte smolten.

Nominasjonen ble gitt av havbruksklyngen NCE Aquaculture (NCEA), hvor Marit er sentral i faglig forum for settefisk. I sin nominasjon skriver de blant annet:

– Marits hovedfokus er kunnskapsdeling med målsetning om å, i samarbeid med andre settefiskprodusenter, kunne oppnå en enda bedre forståelse av settefiskproduksjon og finne optimale løsninger for fremtiden.

Fokus på innovasjonsarbeid

Prosjektleder i NCEA; Ann Cecilie Hilling uttaler at Marits engasjement i NCEA sitt settefiskforum er en viktig ressurs og sammensetningen av forumet har bidratt til et rom for kunnskapsdeling, tillit, forskning og innovasjon. 

- Det er høy kompetanse og stort fokus på innovasjonsarbeid i norske stamfisk- og settefiskanlegg. Denne prisen har høyt fokus på fiskevelferd og fiskehelse, og det er veldig gøy at Marit får denne prisen og anerkjennelsen», sier Malin Johansen, daglig leder i NCE Aquaculture.

Regionsdirektør for i Cermaq Norway i Nordland, Snorre Jonassen, forteller at anerkjennelsen av Martis kompetanse er veldig hyggelig. 

- Det en bekreftelse på at Cermaq har mange unge, dyktige og dedikerte mennesker som bidrar til å utvikle næringen videre, sier regiondirektøren avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse