Gå til innhold

Dagbladet og VG skriver: Han blir ny fiskeri- og sjømatminister

Mulig fiskeri- og sjømatminister? Bjørnar Skjæran er nestleder i Ap og Dagbladet skriver han blir Norges nye fiskeri- og sjømatminister. Foto: Foto: Nordland Ap
Mulig fiskeri- og sjømatminister? Bjørnar Skjæran er nestleder i Ap og Dagbladet skriver han blir Norges nye fiskeri- og sjømatminister. Foto: Foto: Nordland Ap

Dagbladet, VG og Dagens Næringsliv skriver at de har fått bekreftet at Ap-nestleder Bjørnar Skjæran blir landets nye fiskeri- og sjømatminister.

Norges tre største aviser skriver at Jonas Gahr Støres nye fiskeri- og sjømatminister blir Ap-nestleder Bjørnar Skjæran fra Nordland. Det får DagbladetVG og Dagens Næringsliv bekreftet av kilder tett på prosessen. 

Bjørnar Skjæran har siden siden 6. april 2019 vært nestleder i Arbeiderpartiet, og før det har han vært ordfører i Lurøy kommune, en fiskerikommune på Helgeland. Skjærans debut som rikspolitiker kom da han ble valgt som Aps nestleder, og han ble i høst innvalgt på Stortinget fra Nordland.

Han har yrkesbakgrunn som gårdbruker og sjølstendig næringsdrivende, men har siden 2011 vært politiker på heltid.

- Jeg har et brennende engasjement for at vi skal utnytte alle ressursene i Nordland. Fisken, mineralene, kraften, skogen og jorda må gi flere arbeidsplasser og større verdiskaping lokalt. Så vi skaper arbeid til alle, større eksportverdier og sørger for at ungene våre kan arve en sterk velferdsstat og få mulighet til å bosette seg i sterke lokalsamfunn, står det i profilen hans på Arbeiderpartiets side. Les mer her. 

- Vil bli verdens fremste sjømatnasjon

Ap sier i sitt partiprogram at de vil at Norge skal være verdens fremste sjømatnasjon, og de vil blant annet utvikle et eget tillatelsesregime for oppdrett til havs, og prøve ut en ordning der en andel av fremtidige havbrukstillatelser leies ut til sjømatindustrien.

VG skriver at fiskeri- og sjømatministerposten er en post Ap har vært opptatt av å ha, av flere grunner: Den nordlige landsdelen der fiskeri- og havbruksinteressene er klart størst, har alltid vært kjerneområder for Ap. Hav og ressursene i havet har vært høyt på agendaen for Jonas Gahr Støre, og Støre har ved flere anledninger utalt at havets ressurser og muligheter vil bli prioritert om han blir Norges statsminister, skriver avisen. 

VG og Dagbladet skriver at Skjæran var aktuell for både jobben som fiskeriminister, og for jobben som næringsminister.

Støre skal presentere sin regjering like etter klokka 12 på Slottsplassen på torsdag.

Har du en sak du
vil tipse oss om?