Gå til innhold
John C, Solveig og Rune. Foto Monica Nilsen.
John C, Solveig og Rune. Foto Monica Nilsen.

Fredag 23. juni arrangerte Fra Jonsok til Olsok Åpen Kulturveiscene på torget i Misvær. Salten Aqua er en av samarbeidspartnerne til sommerfestivalen, og brukte anledningen til å dele ut et velsmakende laksemåltid til alle som møtte opp. 

Forrige fredag ble det arrangert Åpen Kulturscene i Misvær. Salten Aqua, som en av samarbeidspartnerne, benyttet anledningen til å dele ut laksemåltider til alle som møtte opp. Bedriften sto selv for matlagingen og regningen, med administrerende direktør som en av kokkene. 

- Vi stiller med mange frivillige i dag som satte av dagen for å kunne være med på å lage mat her i Misvær. Det er veldig trivelig å kunne bidra til å styrke sommerfestivalen Fra Jonsok til Olsok her langs Kulturveien, forteller Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua. 

Det var et godt oppmøte på konserten, med en god kombinasjon av barn og voksne i alle aldre. Maten ble godt mottatt, med besøkende som forsynte seg både to og flere ganger.

- Vi hadde beregnet litt mye laks, og tror vi kan si med god sikkerhet at ingen dro hjem sulten, tilføyer Solemdal.

Maten som ble servert bestod av laks i terninger grillet i folie, sammen med gulrot, brokkoli og purreløk. Oppskriften er en modifisert versjon av «Havets Skattekiste».

- Vi har smoltanlegg og sjøbasert oppdrett i området, og vi er veldig opptatte av å bidra med mat, sponsing og lignende til de som bor nært anleggene våre. Det skal være positivt å ha havbruk i sitt nærområde, utdyper Solemdal. 

Fra Jonsok til Olsok og Kulturveien

Konserten på fredag var døpt «Åpen Kulturveiscene», hvor barn og unge fikk muligheten til å opptre på en scene og fremføre et valgfritt innslag. På scenen varierte det med alt fra musikalske innslag til danseopptredener, og selve arrangementet på scenen ble avsluttet med et lokalt mesterskap i «stein, saks, papir». 

- Sommerfestivalen «Fra Jonsok til Olsok» arrangeres langs hele «Kulturveien», som strekker seg fra 23. juni til 29. juli. Gunnar Høgseth er en av ildsjelene bak festivalen, og er fornøyd med innsatsen sist fredag. 

Sommerfestivalen Fra Jonsok til Olsok er veldig fornøyd med at vår samarbeidspartner, Salten Aqua, stilte opp i Misvær. Vårt publikum på unge talenter-arrangementet var veldig takknemlige for å få servert et velsmakende måltid etter at ungdommene hadde gjort sitt, forteller Gunnar Høgseth.

Salten Aqua-gruppen er representert i Skjerstadområdet gjennom selskapene Wenberg Fiskeoppdrett AS, Edelfarm AS og Salten Smolt AS. Salten Aqua takker for årets samarbeid, og ser frem til kommende arrangementer .

Har du en sak du
vil tipse oss om?