Gå til innhold
Annonse
Harald Nesvik og en delegasjon skal nå til Japan og et av de viktigste punktene er å forbedre eksporten av norsk laks til sushilandet. Foto: Kyst.no.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik er denne uken i Japan for å sikre markedstilgangen av norsk laks. Se Kyst.no sitt videointervju med han her. 

Annonse

I dag er Japan et av Norges viktigste land for sjømat. Denne uken er fiskeriminister Harald T. Nesvik i Japan for å for å utvikle og styrke det bilaterale samarbeidet mellom Norge og Japan.  

Kyst.no har besøk ministeren på hans kontor i Oslo i forveien av turen for å finne ut hvordan han skal bidra til å bedre markedstilgangen for norsk laks. Se video over. 

Nesvik skal i tillegg til å bedre markedstilgangen også sikre en økonomisk partnerskapsavtale mellom Japan og Norge.

- Dette er noe som jeg ønsker å komme i gang med. Denne avtalen skal på sikt forhåpentligvis gå over i en frihandelsavtale, forteller ministeren.

- Forenkle eksport av norsk laks

Nesvik sier at sushi-markedet er svært viktig for norsk laks og ørret. Han skal under sitt besøk blant annet møte næringslivsaktører som Mowi og Lerøy for å få et innblikk i det Japanske markedet og finne hvordan en kan forenkle eksport av norsk laks og ørret.

- Det blir et betydelig innslag i mitt arbeid der borte. Også for vilkårene for eksport dit, sier han.

Nesvik forteller også at han skal ha møte på en sushi-restaurant i tillegg til noe promotering.

Ministeren forsikrer avslutningsvis at eksport av ørret og laks til Japan vil stå høyt på agendaen. 

Se video under fra fiskeriministerens besøk til Japans største supermarkedkjede AEON, hvor de har fisk i alle varianter. Video: NFD. 

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse