Gå til innhold
Annonse

En død og en såret på oppdrettsanlegg i Chile

Nødetater tilstede etter tragedien. Foto: Giovanni Aguilar Vera.
Nødetater tilstede etter tragedien. Foto: Giovanni Aguilar Vera.

En mann døde og assistenten hans ble skadet i en ulykke på en lokalitet drevet av AquaChile, Chiles største oppdrettsselskap, i går.

Annonse

Den tragiske hendelsen skjedde på AquaChile sin lokalitet i Melinka i Aysén-regionen, mens mennene bar tau til en fôrflåte.

Dykkerveileder Juan Ruiz Gallardo døde og dykkerassistenen hans, Maikel Salazar Rojas, fikk skader og alvorlige brudd som følge av hendelsen. Begge mennene jobbet for Marinetech Servicios Marítimos, et Puerto Montt-basert selskap som leverer tjenester til laksenæringen.

Rojas ble først overført til helsestasjonen Melinka, hvor han etterpå ble overført til Puerto Montt. Tilstanden hans skal være stabil, ifølge AquaChile.

- Det er veldig trist det som har skjedd. Vi støtter familien til Juan Ruiz Gallardo i denne vanskelige tiden, og vi tilbyr dem vår fulle støtte, sa AquaChile til Kyst.no sin chilenske søsterside, Salmonexpert.

Intern etterforskning

AquaChile har opplyst at de vil samarbeide med etterforskningen som utføres av myndigheter, og i tillegg vil de gjennomføre deres egen interne etterforskning, for å unngå at hendelser som dette gjentas i fremtiden.

Manuel González, eieren av Marinetech Servicios Marítimos, sa til Salmonexpert at han er opptatt av å støtte familiene til de to som er berørt av tragedien, og at han svarer på informasjonsforespørslene fra myndighetene.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse