Ved bruk av tørris som kjølemedium kan man spare transportkostnader, sammenlignet med bruk av vann-is, som veier mer for samme effekt. Foto: Tore Fjeld/Nippon Gases Norway

Firda Seafood velger superkjøling med tørris på nytt pakkeanlegg

Martin E. Birkenes Eftf AS, en del av Firda Seafood, har valgt SuperGreen løsning med tørris fra Nippon Gases Norge i filetlinjen på den nye fabrikken som er under bygging på Byrknesøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Tørris er et optimalt produkt for å sikre kjølekjeden på fisk som eksporteres, samt ivareta miljøhensyn og sikre kvaliteten på produktet, heter det i en pressemelding fra Nippon Gases Norge.

SuperGreen er en transportløsning med tørris som sikrer temperaturer på fisken i opptil 4 døgn. Tørrisen sørger for at temperaturen holder seg konstant på null grader eller lavere under hele transporttiden. Dette sikrer kvaliteten og forlenger holdbarheten på produktet, beskrives det i meldingen.

- Vi har gjort grundige for undersøkelser og valget som er tatt er et ledd i å sikre den beste kvaliteten på produktene våre.Det er også viktig at vi velger å bidra til en løsning som gir effektiv og mer bærekraftig transport av fersk ørret, sier Bjørg Karin Lekva, linjeleder for den helt nye filetavdelingen.

Når anlegget fra Nippon Gases leveres mot slutten av året blir det integrert inn i filetlinjen og med automatisk deteksjon og dosering av tørris i kasser.

- SuperGreen konseptet vil gi Martin E. Birknes Eftf store besparelser på transportkostnader da man fjerner all vann-is ved forsendelsene av filet, påpekes det.