Gå til innhold
Fra venstre: Flavie Gohin (CEO) og Emek Seyrek (FoU manager). Foto: Fishency Innovation.
Fra venstre: Flavie Gohin (CEO) og Emek Seyrek (FoU manager). Foto: Fishency Innovation.

Fishency Innovation håper på kronerulling etter vellykket tur til Finland.

Selskapet Fishency Innovation har holdt på i høy fart i litt over ett år med automatisk lusetellings-teknologi. De har til nå laget en fullskala pilot og har drevet med produktutvikling siden februar. 

Selskapet har hatt en spennende tid i det siste i det de har deltatt på Arctic15 i Helsinki. Arrangementet er en gyllen mulighet for nyoppstartede bedrifter til å møte viktige investorer og knytte verdifulle kontakter. På konferansen som startet opp i slutten av mai, var det over 300 ulike investorer som kan være gull verdt for den ferske bedriften å stifte kjennskap med.

Flavie Gohin fra Fishency Innovation var to dager i Helsinki for å dskutere endringer i havbruksnæringen og promotere automatisk lusetellings-teknologi. Foto: Privat.
Flavie Gohin fra Fishency Innovation var to dager i Helsinki for å dskutere endringer i havbruksnæringen og promotere automatisk lusetellings-teknologi. Foto: Privat.

- Møtte mange investorer

Flavie Gohin sier selskapet har hatt spennende dager i Helsinki.

- Jeg hadde to veldig interessante dager i Helsinki på Arctic15. Jeg møtte mange forskjellige investorer, de fleste av dem er veldig interessert i endringene vi ser nå i havbruksnæringen.

Videre forteller Gohin at bærekraft var et sentralt tema.

- Jeg var glad for å kunne dele med investorene hvilke utfordringer vi har her i våre norske fiskeanlegg og hvordan industrien, inkludert alle de innovative selskapene, jobber hardt for å løse dem på en bærekraftig måte.

Det var over 450 ulike oppstartsbedrifter til stedet på arrangementet som alle var på jakt etter en gyllen signatur fra viktige investorer. Gjengen i Fishency var trukket frem i en eksklusiv klubb som den eneste norske bedriften til å nå opp i Artic15 sin topp 15-liste over bedriftene som deltar.

- Inspirerende møter

Gohin påpeker at mulighetene fremover er gode.

- Jeg hadde svært mange relevante møter som kan føre til noen investeringer i nær fremtid. Helsinki er et meget dynamisk sted for innovasjon og programvaredrevet teknologi. Det var inspirerende!

Fishency Innovation har blant annent tidligere fått 150 000,- i støtte fra VRI Rogaland til prosjektet SmartFunnel. De skal sammen med IRIS Biomiljø teste ut enheten for å sikre god kvalitet på tester og analyser og gjøre det mulig å skille mellom ulike stadier i utviklingen av lakselus. De skal også teste ut hvordan man kan forbedre fiskehelse og holde lave kostnader.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?