Jan Sverre Røsstad sier Biomar er rustet for 2019, og påpeker at de liker konkurranse da de har tro på at det påskynder utvikling. Foto: BioMar.

- Fiskehelse er et område som er svært viktig for oss

Jan Sverre Røsstad i Biomar sier fiskehelse er et område som er svært viktig for fôrselskapet, og kommer til å få ytterligere fokus i 2019. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jan Sverre Røsstad, visepresident og sjef for lakseavdelingen til fôrselskapet BioMar sier at 2018 har vært et spennende og innholdsrikt år for BioMar Norge.

- Samtidig har året også vært preget av tøff konkurranse. I BioMar liker vi heldigvis konkurranse da vi har tro på at det påskynder utvikling, og vi står nå på tampen av 2018 sterkt rustet for 2019, forteller han til Kyst.no.

Vekst innen høyenergifôr

Det totale norske fôrmarkedet i 2018 påpeker han har på ny volummessig stått på «stedet hvil».

- I de siste seks årene har det dermed kun vært to år hvor vi har sett vekst i det norske fôrmarkedet. For den industrielle utviklingen av bransjen er den manglende veksten uheldig. Der hvor vi dog ser vekst er innenfor de såkalte høyenergifôrene, og i 2019 har vi høye ambisjoner for vårt nyeste fôr i denne kategorien, sier han.

Han mener det også er hyggelig å se at bærekraftsorienterte løsninger som innbefatter eksempelvis algemel har vist en fin utvikling.

BioMar lanserte denne høsten deres nye og globale helsefôrkonsept, og Røsstad sier fiskehelse er et område som er svært viktig for BioMar.

- Vi kommer til å ha ytterligere fokus på dette i 2019, legger han til. 

Nytt moderne anlegg

I år startet fôrselskapet også andre byggetrinn på deres fabrikk på Karmøy og vil ha anlegget komplett ferdig på vårparten 2019.

Biomar-sjefen sier Karmøy-fabrikken fremstår nå som en av de største og mest moderne fiskefôrfabrikkene i verden.

- I 2018 har vi i tillegg ytterligere effektivisert vår organisasjon, men også forsterket vår kompetanse på mange sentrale områder. Innen fiskehelse har vi ansatt nye spesialister i vårt helseteam, og vi har styrket oss ytterligere på settefisk & RAS som en naturlig følge av utviklingen som vi ser på land, sier Røsstad.

Han legger til at deres forskningsteam i Trondheim har fått tilført spennende kompetanse med forskere fra hele verden.

- Dette er forskere som flytter til Norge og Trondheim for å være med å utvikle BioMars produkter og kunnskap på global basis. Vi gleder oss til 2019, og ser frem til å være med å utvikle videre en av Norges viktigste næringer.