Gå til innhold
Annonse
Verftsdirektør Hugo Strand hevder Arbeidstilsynet driver en kampanje mot Fitjar Mekaniske. Foto: Linn Therese Skår Hosteland/Kyst.no.
Verftsdirektør Hugo Strand hevder Arbeidstilsynet driver en kampanje mot Fitjar Mekaniske. Foto: Linn Therese Skår Hosteland/Kyst.no.

Fitjar Mekaniske Verksted risikerer millionbot fra Arbeidstilsynet etter et tilsyn i november 2017. - Tilsynet driver en kampanje mot oss, svarer verftsdirektøren.

Annonse

Da Arbeidstilsynet besøkte bedriften fant de en rekke kritikkverdige forhold. Helsefarlige maskiner, usikret arbeid i høyden, og brudd på reglene om innleie av utenlandske arbeidere, var blant funnene tilsynet gjorde.

Over ett år etter besøket varsler Arbeidstilsynet at Fitjar Mekaniske kommer til å få et lovbruddsgebyr.

- De har fått mange pålegg, og mye er gjennomført. Men nå kommer dette i tillegg, på bakgrunn av at de har gjort en straffbar handling. I stedet for å politianmelde de, gir ve dem et gebyr, forteller seniorrådgiver i arbeidstilsynet, Bjørg Roska til Stord24.no

Hvor stort lovbruddsgebyret blir på er ikke avgjort ennå, men ifølge Roska kan det bli på alt mellom 50.000 kroner og nærmere 1,5 millioner kroner.

I et svarbrev til Arbeidstilsynet går verftsjef Hugo Strand hardt ut mot det han mener er forskjellsbehandling av Fitjar Mekaniske sammenlignet med andre skipsverft.

- Fitjar Mekaniske er sterkt kritisk til Arbeidstilsynets «kampanje» mot oss. I enkelte presseoppslag kan det se ut som om Arbeidstilsynet følger opp Fitjar Mekaniske langt hyppigere enn andre norske verft, skriver han.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse