Gå til innhold
Verftsdirektør Hugo Strand hevder Arbeidstilsynet driver en kampanje mot Fitjar Mekaniske. Foto: Linn Therese Skår Hosteland/Kyst.no.
Verftsdirektør Hugo Strand hevder Arbeidstilsynet driver en kampanje mot Fitjar Mekaniske. Foto: Linn Therese Skår Hosteland/Kyst.no.

Fitjar Mekaniske Verksted risikerer millionbot fra Arbeidstilsynet etter et tilsyn i november 2017. - Tilsynet driver en kampanje mot oss, svarer verftsdirektøren.

Da Arbeidstilsynet besøkte bedriften fant de en rekke kritikkverdige forhold. Helsefarlige maskiner, usikret arbeid i høyden, og brudd på reglene om innleie av utenlandske arbeidere, var blant funnene tilsynet gjorde.

Over ett år etter besøket varsler Arbeidstilsynet at Fitjar Mekaniske kommer til å få et lovbruddsgebyr.

- De har fått mange pålegg, og mye er gjennomført. Men nå kommer dette i tillegg, på bakgrunn av at de har gjort en straffbar handling. I stedet for å politianmelde de, gir ve dem et gebyr, forteller seniorrådgiver i arbeidstilsynet, Bjørg Roska til Stord24.no

Hvor stort lovbruddsgebyret blir på er ikke avgjort ennå, men ifølge Roska kan det bli på alt mellom 50.000 kroner og nærmere 1,5 millioner kroner.

I et svarbrev til Arbeidstilsynet går verftsjef Hugo Strand hardt ut mot det han mener er forskjellsbehandling av Fitjar Mekaniske sammenlignet med andre skipsverft.

- Fitjar Mekaniske er sterkt kritisk til Arbeidstilsynets «kampanje» mot oss. I enkelte presseoppslag kan det se ut som om Arbeidstilsynet følger opp Fitjar Mekaniske langt hyppigere enn andre norske verft, skriver han.

Har du en sak du
vil tipse oss om?