Siste nytt fra Nor-Mær er fòrflåter i betong. Foto: Nor-Mær.

Flåteproduksjon lønner seg

Utstyrsleverandøren Nor-Mær leverer oppdrettsanlegg til havbruksnæringen, og kan vise til økt omsetning og driftresultat i 2015. Det siste året har selskapet også fått betongflåter i sortimentet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det Os-baserte selskapet Nor-Mær produserer blant annet flåter, betongmerder og ventemerder til næringen, noe som har gitt gode resultater for 2015.

Omsetningen deres økte med rundt 9,2 millioner kroner, fra 13,7 i 2014 til 22,9 millioner i fjor. Driftsresultatet hadde også en økning og gikk fra 2,5 millioner til 2,7 millioner, viser regnskapstallene.

Selskapet har hovedkontor på Hagavik i Os kommune, men produksjonsavdelingen er derimot på Dalekvam i Vaksdal kommune. Her blir alle Nor-Mær anleggene produsert.

FoU-satsing

Bedriftens nøkkelpersoner har drøyt 33 års erfaring fra bransjen. Selskapets mål er å ligge i forkant av den teknologiske utviklingen, og bidra til at deres kunder får markedets beste oppdrettsanlegg. Selskapet har fokus på FoU, og bruker stor andel av omsetningen på forskning og utvikling. Målet er å skape nye og gode løsninger som gir bedre miljø for fisken og omgivelsene, og som kan gi kundene deres et konkurransefortrinn, ifølge hjemmesiden.

Det har ikke lykkes kyst.no å få en kommentar fra daglig leder Olaug Gausvik etter gjentatte forespørsler.

  • Selskapet har ni ansatte.
  • Selskapet samarbeider blant annet med Sintef, Aquastructures og Meteorologisk Institutt.
  • Selskapet er eid av Gausvik holding AS, som igjen er eid av daglig leder Olaug Stokkenes Gausvik og Jan Gausvik.