Gå til innhold

Fluctus kjøper Steinsvik sitt industribygg i Austevoll

Fluctus har nå kjøpt opp konkurrenten sitt industribygg. Foto: Fluctus
Fluctus har nå kjøpt opp konkurrenten sitt industribygg. Foto: Fluctus

Utstyrsleverandøren Fluctus har kjøpt konkurrenten Steinsvik sitt industribygg i Kolbeinsvik i Austevoll. 

Bygget kom for salg etter at Steinsvik besluttet å legge ned flere funksjoner. Industribygget var Ocea sitt lokale før selskapet ble kjøpt opp av Steinsvik i 2015, så for mange av de ansatte i Fluctus med en fortid i Ocea blir dette som å komme «hjem».

- Vi ser industribygget som markedsnært og godt tilpasset for en utstyrsleverandør til oppdrettsnæringen» sier daglig leder i Fluctus, Harald Lien i en pressemelding.

- Det vil gi våre ansatte gode rammebetingelser for arbeidshverdagen og bidra til at vi kan levere best mulig service og kvalitet til våre kunder. I tillegg er det klart det har en symbolverdi for oss å overta dette bygget, legger han til.

Områdeleder Rolf Hatlevik legger vekt på at kjøpet er viktig for Fluctus og i tråd med selskapets verdier.

- Som selskap er vi opptatt av å ta vare på lokal erfaring og kompetanse som industrien har bygget opp over lang tid. Vi er glade for å kunne bidra til at det opprettholdes et aktivt miljø i Austevoll generelt og i Kolbeinsvik spesielt, sier Hatlevik.

Fluctus planlegger en markering av overtagelsen litt utpå våren, hvor selskapet blant annet skal invitere kunder, leverandører, representanter for kommunen og lokalbefolkningen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?