Gå til innhold
Annonse
Sølvtrans har fått nye aksjeeiere. Roger Halsebakk, CEO for Sølvtrans AS sier det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år. Foto: Gustav-Erik Blaalid.
Sølvtrans har fått nye aksjeeiere. Roger Halsebakk, CEO for Sølvtrans AS sier det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Sølvtrans opplyser at det er kommet inn en ny aksjemajoritets-eier i rederiet. 

Annonse

Antin Infrastructure Partners som er et privat equity-fond skal kjøpe Sølvtrans-aksjene til hedgefondet Oaktree Capital Management, det kommer frem i en pressemelding fra Sølvtrans mandag ettermiddag. 

Antin Infrastructure Partners (“Antin”) og fond administrert av Oaktree Capital Management L.P. (“Oaktree”) annonserte i dag at de har signert en avtale hvor Antin vil kjøpe Silver Holdings AS («Sølvtrans»). 

Rederiet er basert i Ålesund, Norge, med ca. 300 ansatte, Sølvtrans eier og opererer verdens største og mest moderne brønnbåtflåte med 21 skip i drift og i tillegg fire skip under bygging. Selskapet er det eneste globale brønnbåtselskap med operasjon og interesse i alle de viktige oppdrettsområdene i Norge, Skottland, Chile og Australia.

Ny aksjemajoritets eier i Sølvtrans

Sølvtrans er p.t. eid av Oaktree, administrerende direktør Roger Halsebakk og styreformann Anders Hvide. I henhold til den nye avtalen vil Antin eie majoriteten av Sølvtrans, mens Roger Halsebakk og Anders Hvide vil opprettholde deres nåværende roller i selskapet samt fortsette å være betydelige eiere.

Transaksjonen markerer et vellykket salg for Oaktree etter at Sølvtrans ble tatt av børs i 2014 og etterfulgt av mange år med sterk vekst gjennom både nybygg og oppkjøp.

- God markedsposisjon

Mark Crosbie, Managing Partner i Antin, sier at Sølvtrans er et fantastisk selskap som innehar alle de karakteristikkene de ser etter hos porteføljeselskapene.

- Selskapet opererer i et marked som er eksponert mot sterke makroøkonomiske krefter og som er godt posisjonert til å dra nytte av verdens raskt økende konsum av proteiner. Sølvtrans, som en verdensledende operatør i brønnbåtmarkedet, har en meget god markedsposisjon og har et stort potensial til å vokse videre, sier han i meldingen. 

Simon Söder, partneren som leder investeringen på vegne av Antin uttaler at en av de viktigste styrkene med Sølvtrans er den meget erfarne ledelsen.

- Vi er meget fornøyd med at Roger Halsebakk og Anders Hvide vil reinvestere i selskapet og at de vil fortsette å være betydelige aksjonærer sammen med Antin. Vi ser frem til ytterligere investeringer i verdens ledende brønnbåtselskap slik at man kan fortsette veksten samt å kunne tilby selskapets oppdrettskunder den beste service, legger han til. 

- Fremtidig vekst

Jim Van Steenkiste, Managing Director i Oaktree Capital Management L.P., legger til at Roger og Anders har vært fremragende partnere for Oaktree de siste fire årene.

- Ledelsen og selskapet har etablert et partnerskap med Antin, som vi tror vil bli en ideell aksjonær og støtte for selskapet i sin fremtidige vekst.

Roger Halsebakk, co-gründer og daglig leder av Sølvtrans sier det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år.

- Etter å bli kjent med Simon og hans team er jeg overbevist om at partnerskapet vil bli meget bra med Antin, sier han avslutningsvis. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse