Sølvtrans har fått nye aksjeeiere. Roger Halsebakk, CEO for Sølvtrans AS sier det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Fond vil kjøpe aksjemajoriteten i Sølvtrans

Sølvtrans opplyser at det er kommet inn en ny aksjemajoritets-eier i rederiet. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Antin Infrastructure Partners som er et privat equity-fond skal kjøpe Sølvtrans-aksjene til hedgefondet Oaktree Capital Management, det kommer frem i en pressemelding fra Sølvtrans mandag ettermiddag. 

Antin Infrastructure Partners (“Antin”) og fond administrert av Oaktree Capital Management L.P. (“Oaktree”) annonserte i dag at de har signert en avtale hvor Antin vil kjøpe Silver Holdings AS («Sølvtrans»). 

Rederiet er basert i Ålesund, Norge, med ca. 300 ansatte, Sølvtrans eier og opererer verdens største og mest moderne brønnbåtflåte med 21 skip i drift og i tillegg fire skip under bygging. Selskapet er det eneste globale brønnbåtselskap med operasjon og interesse i alle de viktige oppdrettsområdene i Norge, Skottland, Chile og Australia.

Ny aksjemajoritets eier i Sølvtrans

Sølvtrans er p.t. eid av Oaktree, administrerende direktør Roger Halsebakk og styreformann Anders Hvide. I henhold til den nye avtalen vil Antin eie majoriteten av Sølvtrans, mens Roger Halsebakk og Anders Hvide vil opprettholde deres nåværende roller i selskapet samt fortsette å være betydelige eiere.

Transaksjonen markerer et vellykket salg for Oaktree etter at Sølvtrans ble tatt av børs i 2014 og etterfulgt av mange år med sterk vekst gjennom både nybygg og oppkjøp.

- God markedsposisjon

Mark Crosbie, Managing Partner i Antin, sier at Sølvtrans er et fantastisk selskap som innehar alle de karakteristikkene de ser etter hos porteføljeselskapene.

- Selskapet opererer i et marked som er eksponert mot sterke makroøkonomiske krefter og som er godt posisjonert til å dra nytte av verdens raskt økende konsum av proteiner. Sølvtrans, som en verdensledende operatør i brønnbåtmarkedet, har en meget god markedsposisjon og har et stort potensial til å vokse videre, sier han i meldingen. 

Simon Söder, partneren som leder investeringen på vegne av Antin uttaler at en av de viktigste styrkene med Sølvtrans er den meget erfarne ledelsen.

- Vi er meget fornøyd med at Roger Halsebakk og Anders Hvide vil reinvestere i selskapet og at de vil fortsette å være betydelige aksjonærer sammen med Antin. Vi ser frem til ytterligere investeringer i verdens ledende brønnbåtselskap slik at man kan fortsette veksten samt å kunne tilby selskapets oppdrettskunder den beste service, legger han til. 

- Fremtidig vekst

Jim Van Steenkiste, Managing Director i Oaktree Capital Management L.P., legger til at Roger og Anders har vært fremragende partnere for Oaktree de siste fire årene.

- Ledelsen og selskapet har etablert et partnerskap med Antin, som vi tror vil bli en ideell aksjonær og støtte for selskapet i sin fremtidige vekst.

Roger Halsebakk, co-gründer og daglig leder av Sølvtrans sier det har vært en fornøyelse å ha hatt Oaktree som en verdifull partner i fire år.

- Etter å bli kjent med Simon og hans team er jeg overbevist om at partnerskapet vil bli meget bra med Antin, sier han avslutningsvis.