Gå til innhold
Annonse
Foto: Inaq
Foto: Inaq

Inaq gjorde et godt økonomisk år i 2019, og fortsetter den gode trenden også videre inn i 2020.

Annonse

Covid-19 situasjonen har ført til at feiringen av 20-års-jubileet til Inaq er satt på vent. Men driften av selskapet fortsetter sin positive utvikling også i første halvår av 2020.

- Totalinntrykket er at vi leverer tjenester med høy kvalitet til krevende kunder, og at vi samtidig får betaling som fortjent. En oversikt over den økonomiske utvikling de 5 siste årene viser følgende:

Selskapet omsatte for 30,4 millioner i 2019, opp fra 23,6 året før. Resultatet deres før skatt var 2,3 millioner kroner. Inaq hadde i 2019 en egenkapitalandel på 43,8 %.

Flyttet inn i nye kontorlokaler i Pirsenteret 

Etter å ha delt kontorlandskap og møterom med Kverva-systemet i mange år, flyttet de 1. mai 500 meter fra Brattørkaia 15 B til egne nyrenoverte lokaler i Pirsenteret i Trondheim med adresse Havnegata 9.

Økt leveransekapasitet

INAQ sin strategiske markedsposisjon er definert ut fra følgende:

  • I «mellomrommet» der de store møtes
  • Nøytral aktør som bidrar til fremdrift
  • Knytter sammen forskjellige kompetansemiljøer

Området akvakultur med de store prosjektene de utfører innen fiskehelse, fiskevelferd, forholdet villfisk / oppdrett mm, er selskapets største forretningsområde. Strategisk rådgivning som også omfatter næringsutvikling, har nesten like stor verdiskaping. Andelen internasjonale oppdrag er påvirket av Covid-19 situasjonen, og ligger for tiden på i underkant av 10 %, ifølge selskapet.

1. januar 2020 begynte Nils Ole Krogstad som ny seniorrådgiver i INAQ med spesialfelt økonomisk modellering av internasjonale prosjekter. Han har tidligere vært ansatt i selskapet fra 2010 - 2012. Med han på laget er de 10 ansatte med variert og lang erfaring fra sjømatnæringen. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse