Fiskeriminister Harald Nesvik i arbeid hos Kvarøy Fiskeoppdrett. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Fra oslogryten til merdkanten

Fiskeriminister Harald Nesvik har den siste tiden fått satt seg på prøve i flere bedrifter i havbruksnæringen. Han forteller til Kyst.no at han stortrives på merdkanten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik har vært engasjert i tematikk rundt oppdrett i flere tiår,  og har sittet på Stortinget i flere perioder siden 1997. Kyst.no besøkte han på kontoret i Kongensgate i Oslo, der han forteller om turene sine ut på merdkanten.

Det som blant annet engasjerer ministeren forteller han er muligheten til å legge forhold til rette for videre vekst i næringen, sette krav til kvalitet og næringens omdømme.

Teller lus under en lav sko

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik sier til Kyst.no at han er glad i å komme seg ut i felt å møte folk på arbeidsplassene sine. Foto: Harrieth Lundberg / Kyst.no

Fiskeriministeren har siden august 2018 jobbet i felt hos flere aktører fra oppdrettsnæringen , deriblant Mowi og flere lokale næringsaktører i Sogn og Fjordane. Han har også besøkt en ungdomsskoleklasse i Tromsø og var i begynnelsen av mars ute på to oppdrettsanlegg i Nordland.  

- Jeg har selv stått på merdkanten og vært om bord i arbeidsbåter, telt lus på fisken, og sett på kondisjon til fisken, sier Nesvik, som også poengterer at han gjerne bretter opp armene og tar på seg arbeidshanskene og kjeledressen. 

Sjømatministeren, som han selv liker å kalle seg, forteller at besøket på Kvarøy Fiskeoppdrett og på Lovund i Lurøy kommune gav flere positive erfaringer.

- Dette er en næring som både er opptatt av fiskehelse og kvalitet. Med åpne personer som ønsker å bidra, som gir mye tilbake til lokalsamfunnene sine.

 Ministeren poengter avslutningsvis at havbruksaktørene er helt essensielle for å skape gode kystsamfunn i Norge.