Gå til innhold
Annonse

Frøy-gruppen kjøper servicebåtselskapet Stava Sjø AS

Trond Stava (til venstre) er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen, og sier at dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold. Foto: Frøy Vest
Trond Stava (til venstre) er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen, og sier at dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold. Foto: Frøy Vest

Med siste oppkjøp dekker Frøy-gruppen snart hele norskekysten.

Annonse

Frøy-gruppen har gjennom selskapet Frøy Vest AS kjøpt opp Stava Sjø AS som har sitt hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg. Stava Sjø sitter på betydelig kompetanse innen drift av servicebåter, og er godt etablert i havbruksnæringen.

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester spesielt rettet mot havbruksnæringen. Stava Sjø, som har 17 ansatte, omsatte for i overkant av 35 millioner kroner i 2017.

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Med oppkjøpet av Stava Sjø er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Rogaland og videre sørover, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Maritim kompetanse

Stava Sjø, som ble etablert i 2011, tilbyr nye og moderne servicebåter med kompetent mannskap primært til havbruksnæringen men tar også ta på seg oppdrag inn mot andre områder. Stava Sjø har i dag 3 fartøy som alle er spesialutrustet for servicetjenester.

- De ansatte i Stava Sjø har betydelig servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

Veletablert innen havbruk

- Vi har lang og allsidig erfaring fra den maritime bransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringen. Vi utfører arbeid på en sikker og effektiv måte, og i samarbeid med våre kunder løser vi de fleste oppgaver. Innenfor havbruksnæringen tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland sier Trond Stava som er daglig leder og hovedaksjonær i Stava Sjø.

Selskapet er veletablert med et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Haugesund, Bergen og Sogn. I Valevåg disponerer Stava Sjø egen base med, verksted, lager, samt utearealer og kai.

Tilfredse

- Dette oppkjøpet vil gi oss høyere fleksibilitet og tilføre ytterligere kompetanse. Vi er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, avslutter Trond Stava i Stava Sjø. 

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse