Asbjørn Bergheim forlater IRIS og går over til Oxyvision. Foto: Magnus Petersen.

Går fra Iris til Oxyvision

Den erfarne forskeren  og rådgiveren innen vannkvalitet og oppdrett skal heretter arbeide med produktutvikling, dokumentasjon og uttesting av ny teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter å ha arbeidet i en årrekke ved Rogalandsforskning(Iris) som forsker og rådgiver på vannkvalitet går Asbjørn Bergheim over til å jobbe med utvikling av ny teknologi for Oxyvision i Surnadal, skriver selskapet i en pressemelding.

- Jeg ser fram til å få en friere stilling og jobbe mer direkte med teknologi og innovasjon. Vannkvalitet og biologi er mine fagfelt og de er viktige områder å ha kunnskap om innen oppdrett. Næringen er i ferd med å gå over til mer gjenbruk av vann og delvis lukkede systemer, sier Bergheim.

- En spennende reise

Bergheim har mangeårig erfaring som forsker og rådgiver innen akvakultur ved Rogalandsforskning/Iris i Stavanger og ved Aqua Consult. Bergheim har også drevet med forskning på naturlige fiskebestander ved Norsk Institutt for Naturforvaltning.

- Det har vært en spennende reise for både oppdrettsnæringen og meg selv, og vi går interessante tider i møte. Næringen har vært vant til å jobbe med generøse marginer. Utfordringer med parasitter, gjellehelse og begrenset tilgang på ferskvann viser at vi trenger mer kunnskap om helse og vannkvalitet. Jeg ser fram til å vie større oppmerksomhet til dette feltet, sier Bergheim.

Erfaring som rådgiver

Bergheim har gjennom sin forskerstilling vært rådgiver for mange selskaper på området vannkvalitet.  Ikke minst har han i mange år utført oppdrag og vært rådgiver for nettopp Oxyvision i forbindelse med uttesting av teknologi for oksygenstyring i oppdrettsanlegg.

Bergheim skal framover arbeide med produktutvikling, dokumentasjon og uttesting av ny teknologi, ved siden av prosjektarbeid.

- Vi har lenge hatt et langt og fruktbart samarbeid med Asbjørn og kjenner han som en kunnskapsrik og hyggelig person det er lett å komme overens med. Vi er veldig fornøyde med å få Asbjørn med på laget, sier Martin Gausen, daglig leder ved Oxyvision.