Gå til innhold
Brønnbåten «Rohav» laster resten av laksen fra lokalitet Grunnsøya. Foto: E. Karstensen Fiskeoppdrett
Brønnbåten «Rohav» laster resten av laksen fra lokalitet Grunnsøya. Foto: E. Karstensen Fiskeoppdrett

E.​ Karstensen Fiskeoppdrett AS har ikke hatt en eneste behandling av fisken sin på 13 måneder på lokaliteten Grunnsøya. Med luselaser og rensefisk har de fått god kontroll på lusen.

Oppdrettsselskapet E. Karstensen har nok en gang gjennomført en produksjon som selskapet er svært fornøyd med.

På lokaliteten Grunnsøya, som de samdrifter med Marø Havbruk på Svanøy ble fisken satt i sjøen 7 mai i fjor, 170 gram stor.

Etter 13 måneder i sjøen er fisken nå utslaktet med en snittvekt på 5,2 kg, der selskapet ikke har hatt noen håndtering eller luseproblemer.

Ingen sykdom 

Daglig leder Nils Tore Karstensen har tidligere uttalt til Kyst.no at han er fornøyd med produksjonen så langt og at det har gått veldig bra for selskapet. 

-  Vi produserte 4 600 tonn sammen med Marø Havbruk på tre felles lokaliteter i 2018, men vi satser på å produsere ca. 5 800 tonn i år.

- Har dere hatt noen utfordringer?

Feit og fin: Laksen som ble slaktet ut fra lokaliteten Grunnsøya hadde en snittvekt på 5,2 kg. Foto: E. Karstensen Fiskeoppdrett
Feit og fin: Laksen som ble slaktet ut fra lokaliteten Grunnsøya hadde en snittvekt på 5,2 kg. Foto: E. Karstensen Fiskeoppdrett

- Nei, det har gått veldig greit egentlig. Ikke noe PD eller andre sykdommer, fortalte han.

Nye luselasere

Selskapet har benyttet seg av luselaser fra Stingray og rensefisk, som de mener har fungert veldig bra. Fisken blir pakket på Slakteriet AS i Florø

Ifølge en oppdatering E. Karstensen Fiskeoppdrett la ut på Facebook, holder de også på nå å innstalere nye luselasere på lokaliteten Langeråa.

Laksen er nå på vei til flere utenlandske aktører som Spania, Portugal, Nederland, England og De Forente Arabiske Emirater.

Tror på automatisk teller

Karstensen sier til Kyst.no at han mener at fiskevelferd og håndtering av fisken også vil forbedres dersom automatisk lusetelling vil erstatte den manuelle lusetellingen.

- Man slipper ihvertfall å ta tak i fisken og dra den opp fra merden. Da sparer du både fisken og tiden. Det er klart at å telle lus på en 4-5 kilos laks er veldig tidskrevende, sier han avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?