Gå til innhold
Annonse
Grovfjord Mek Verksted skal i år levere 13 nybygg. - Nå rekrutterer vi flere, sier Bård Meek-Hansen. Foto: Thor Nielsen
Grovfjord Mek Verksted skal i år levere 13 nybygg. - Nå rekrutterer vi flere, sier Bård Meek-Hansen. Foto: Thor Nielsen

Større satsing på forskning og utvikling var hovedårsaken til resultatnedgangen for Grovfjord Mek. Verksted AS i fjor.

Annonse

Omsetningen ble også lavere, men det skyldes en omorganisering av virksomheten der reparasjon og vedlikehold ble skilt ut i eget selskap, GMV Service AS. Omsetningen her ble 15 millioner kroner. Sammen med omsetningen på vel 207 millioner kroner i morselskapet, ble totalomsetningen i 2016 omtrent på samme nivå som i 2015.

- Resultatet ble svakere i 2016. Dette skyldes uforutsette utgifter knyttet til byggingen av offshore vind båtene samt økt FoU aktivitet på batterielektriske båter/GMV Zero, forteller daglig leder i Grovfjord Mek Verksted, Bård Meek-Hansen, til kyst.no.

Han legger til at omsetningen hittil i 2017 har hatt en liten nedgang i forhold til samme periode i fjor.

- Omsetningen hittil i år er noe ned, tilpasset vår administrasjonskapasitet. Vi holder på å rekruttere personell slik at vi på nytt kan gi gass, opplyser Meek-Hansen.

Les også: Bygger oppdrettsbåter for over hundre millioner

Solid båtbyggertradisjon

Grovfjord Mek Verksted som om to år kan feire hundreårsjubileum, har de siste årene spesialisert seg på bygging av båter i aluminium. Oppdrettsnæringen er en stor kunde, men verftet har også levert en serie med servicebåter til vindfarmanlegg.

- Vi leverte syv fartøy i 2016, mange store. Hittil i år er det også overlevert syv båter. Planen er å levere ytterligere seks i 2017, sier Bård Meek-Hansen, som er optimist med hensyn til alle forespørslene verftet får fra både oppdrettsnæringen og offshore vindfarmer.

  • Grovfjord Mek Verksted AS er lokalisert bare 50 minutters biltur fra Evenes lufthavn ved Harstad.
  • Selskapet har 63 fast ansatte i 100 % stillinger og fire deltidsstillinger. Totalt er de 140 i arbeid ved bedriften under de mest hektiske periodene.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse