Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsbilde fra Pure Salmon.
Illustrasjonsbilde fra Pure Salmon.

Pure Salmon har signert en distribusjonsavtale med den japanske handelsgiganten Itichu.

Annonse

Avtalen gjelder fisk produsert i det planlagte landbaserte anlegget i byen Tsu i Mie Perfecture, Japan, og er inngått to år før Tsu City-anlegget er klar for produksjon.

Pure Salmons japanske datterselskap, “Soul of Japan” forteller at avtalen med et av Asias mest prestisjefylte handelsselskaper signaliserer en stor tiltro til selskapets forretningsvisjon.

Selskapet skal årlig produsere 10 000 tonn atlantisk laks i RAS-anlegget som er levert av det israelske selskapet AquaMaof.

- Vi er glade for å ha signert denne avtalen med ”Soul of Japan” som skal levere fersk, sunn og bærekraftig laks til våre kunder i det japanske markedet, forteller administrerende direktør for Itochus ferskmat-divisjon Kenichi Tai.

Han legger til at de også ser frem til å videreutvikle forholdet i fremtiden til å inkludere andre markeder hvor Pure Salmon bygger landbaserte anlegg.

- Avtalen med en av de største og mest respekterte distribusjonspartnerne i regionen er et ytterligere bevis på den enorme asiatiske appetitten for fersk og bærekraftig oppdrettslaks, sier Pure Salmon direktør Stephane Farouze.

Verdi på 200 millioner dollar

Direktør i Pure Salmon Stephane Farouze forteller at avtalen er et ytterligere bevis på den enorme asiatiske appetitten for fersk og bærekraftig oppdrettslaks. Foto: Pure Salmon
Direktør i Pure Salmon Stephane Farouze forteller at avtalen er et ytterligere bevis på den enorme asiatiske appetitten for fersk og bærekraftig oppdrettslaks. Foto: Pure Salmon

Administrerende direktør for ”Sol of Japan”, Erol Emed, forklarer at avtalen har en årlig verdi på omtrent 200 millioner dollar. 

- Distribusjonsavtalen med Itochu er en bekreftelse på vår strategi og visjon. Det er også en klar indikasjon til bransjen at selv om vi er et nytt selskap, har vi et produkt og en virksomhet som bør bli tatt på alvor, utdyper han.

Pure Salmon forteller at Tsu City-anlegget har en optimal avstand fra Tokyo, Nagoya og Osaka, noe som gir en enkel distribusjon til Japans mest folkerike konsumområder.

- Med sine 137 00 kvadratmeter vil det landbaserte anlegget for laks være det største av sitt slag i Asia, legger selskapet til.

 Artikkelen i sin helhet kan leses på vår søsterside Fishfarmingexpert.com.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse