Gå til innhold
Annonse
AKVA group vil satse enda mer på RAS-ustyr til Norge. Foto: AKVA group.
AKVA group vil satse enda mer på RAS-ustyr til Norge. Foto: AKVA group.

Med rundt 14 prosjekter verden over innen landbasert oppdrett, deriblant tre store prosjekter i Norge har AKVA group mange landbaserte jern i ilden. Samtidig forteller de at de vil satse ytteligere på dette segmentet i 2019.

Annonse

Morten Nielsen er leder for segment landbasert i AKVA group, og forteller at de for tiden jobber med 12-14 prosjekter verden over innen landbasert oppdrett.

- I Norge arbeider vi med tre store RAS-prosjekter og noen mindre, som er under design, konstruksjon og bygging, forteller han til Kyst.no.

Selskapet landet nylig en stor kontrakt på settefiskanlegget Ænes inkubator i Kvinnherad kommune, og Nielsen sier dette prosjektet innebærer at de skal levere en stor del av kontrakten, som både inkluderer design, rørsystemer, prosessutstyr, fisketanke og inventar, samt elektrisk og mekanisk montering.

Morten Nielsen, COO fo AKVA gorups landbaserte avdeling. Foto: AKVA group.
Morten Nielsen, COO fo AKVA gorups landbaserte avdeling. Foto: AKVA group.

- Arbeidet skal utføres over de neste to årene og vil være med å gi høy aktivitet for både vår norske og danske avdeling.

Nielsen sier videre at deres mål i 2019 er å fortsette med å utvikle selskapet innen landbasert.

- Vi har også en målsetning om å øke vår tilstedeværelse i Norge enda mer. 2018 har vært et år hvor vi har hatt høy aktivitet innenfor vår avdeling for landbasert oppdrett, forteller han.

Sterk vekst

Men det er ikke bare landbasert som er i vinden. Ogå andre mer tradisjonelle segmenter vokste sterkt i 2018.

- Den sterke interessen for større landbaserte matfiskanlegg overskygger litt at det faktisk er høy aktivitet på lakse-smolt markedet over hele verden. Dette er især hos de etablerte oppdrettere vi ser dette.

Når det gjelder AKVA group Land Based sier han at de investerer løpende i deres medarbeidere.

- Nylig har den norske avdelingen flyttet i nye lokaler for administrasjon og produksjon. AKVA group Land Based i Danmark flytter i nyrenoverte lokaler, med tre ganger så mye plass over nyttår, sier dansken fornøyd.

Selskapet har ansatt over 30 personer i Norge, Danmark og Chile i 2018, og ansetter løpende personer for å dekke de kompetanseområdene som etterspørres i industrien.

- Den landbaserte avdelingen har om lag 160 fast ansatte, i tillegg har vi tilknyttet ca. 100 montører fra eksterne leverandører på våre forskjellige prosjekt, opplyser Nielsen. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse