Reguleringsplantegning for Ænes Inkubator. Her skal det komme et svært RAS-anlegg for settefiskproduksjon. Foto: Ænes Inkubator.

Fikk storkontrakt på RAS til Ænes Inkubator

AKVA group-selskapet Aquatec Solutions har landet en betydelig kontrakt på å levere RAS-utstyr til Ænes Inkubator.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ænes Inkubator AS ble stiftet i november 2017 og er eid av Lingalaks AS og Eide Fjordbruk AS for å produsere smolt i RAS.

Aquatec Solutions AS, som er heleid av AKVA group ASA, skriver i en børsmelding at de har signert en kontrakt på leveranser av landbasert teknologi for en totalverdi av 15,6 millioner Euro (ca 151 mill kr) til Ænes Inkubator AS. Selskapet holder til i Kvinnherad i Hordaland.

Ænes ligger i Kvinnherad i Sunnhordland.

Leveransen vil skje fra første kvartal 2019 til første kvartal 2021.

Ænes Inkubator AS har allerede fått tillatelse for oppdrett av laks og ørret i Ænes. Et RAS settefiskanlegg har vært under prosjektering en stund, og vil ha som formål å forsyne sine eiere med smolt.

Ifølge Ænes Inkubator vil produksjonen ved anlegget omfatte hele produksjonssyklusen fra egg og yngel til smolt/postsmolt for utsett i sjøm. Selskapet ønsker seg en produksjonskapasitet på 3000 tonn, eller 6 millioner 500 grams smolt.

De forventer en omsetning ved full drift i størrelsesorden 200-300 millioner kroner årlig.

Selskapet har vært ute og søkt etter daglig leder, men ifølge Brønnøysunds åpne kunngjøringer er det ikke meldt inn noen ennå. Styret består av Petter Arne Johannessen (leder), Erlend Haugarvoll, Anders Jan Rød, Oddbjørn Dankel og Sondre Eide.