Gå til innhold
Randi Nygaard Grøntvedt blir ny regionssjef i Sjømat Norge. Foto: Sjømat Norge.
Randi Nygaard Grøntvedt blir ny regionssjef i Sjømat Norge. Foto: Sjømat Norge.

Randi Nygaard Grøntvedt (47) blir ny regionsjef midt i Sjømat Norge.

Grøntvedt kommer fra rådgivningsselskapet INAQ, der hun de siste to årene har vært daglig leder.

- Dette blir en spennende utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Nygaard Grøntvedt i en pressemelding fra Sjømat Norge. 

Grøntvedt har en doktorgrad innen fiskeimmunologi fra Nofima. I løpet av sin 25 år lange fartstid i sjømatnæringen har Grøntvedt bekledd ulike roller innen fôrindustrien, oppdrettsnæringen, universitet og instituttsektor og senest konsulentbransjen.

- Gjennom åtte år som forsker ved Veterinærinstituttet, fikk jeg erfaring med å drive egen forskning, lede forskergrupper, og utføre forvaltningstøtte til Mattilsynet og departement, som ga meg god erfaring med hvordan næringen forvaltes og reguleres, sier Nygaard Grøntvedt.

Jon Arne Grøttum, direktør for havbruk i Sjømat Norge sier de er frem til å få Randi med på laget i Sjømat Norge som regionsjef i Midt-Norge.

- En av hennes viktigste oppgaver vil være å jobbe for næringens rammebetingelser i regionen, blant annet sikre at vi kan bruke kysten vår til bærekraftig produksjon av sunn mat, sier han.

Siden 2016 har Grøntvedt vært tilknyttet INAQ før hun tiltrer i Sjømat Norge 1. juni. Hun overtar stillingen til Knut Hjelt som går av med pensjon, og vil ha kontorsted i Trondheim.

- Akvakulturnæringen har alltid fascinert meg, og nå var jeg motivert for et nytt skifte, sier Nygaard Grøntvedt.

Har du en sak du
vil tipse oss om?