Gå til innhold

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Foto: Blue Ocean Technology/ Bluehouse systems
Foto: Blue Ocean Technology/ Bluehouse systems

Blue Ocean Technology AS har inngått en Technology Partner Agreement med Schneider Electric

Avtalen innbefatter samarbeid innen teknologiutvikling for Blue Oceans anlegg innen slambehandling for lukkede oppdrettsanlegg på land og i sjø, samt utstyr og løsninger for prosessovervåking og kontroll.

- Vi er begeistret for dette samarbeidet. Løsningene våre er svært etterspurte, og vi merker allerede at Schneider Electric gjør oss i stand til å tilby enda bedre løsninger, blant annet innen systemutvikling, arkitektur for overvåking og kontroll (EcoStruxure), forebyggende vedlikehold basert på maskinlæring - og rapporteringsmoduler for kunde, sier Jan Henning Legreid, leder produktutvikling og salg hos Blue Ocean Technology.

Blue Ocean Technology har lenge hovedsakelig brukt Schneider Electric-komponenter i sine slambehandlingsanlegg for havbruksnæringen. Det vil nå bli mer eksklusiv bruk, og samarbeidet vil åpne for mer oppkoblede, digitaliserte anlegg med avansert overvåking og alle muligheter til å integrere med andre systemer on site.

Allan Ødegaard i Schneider Electric sier de to selskapene tenker likt rundt videre utvikling. Foto: Blue Ocean Technology/ Bluehouse systems
Allan Ødegaard i Schneider Electric sier de to selskapene tenker likt rundt videre utvikling. Foto: Blue Ocean Technology/ Bluehouse systems

- Vi har lenge fulgt med på virksomheten til Blue Ocean Technology. Landbasert oppdrett – fra settefisk og postsmolt til matfisk på land – er et viktig forretningsområde for Schneider Electric. Blue Ocean Technology leverer svært kompakte anlegg og er som oss opptatt av å redusere fotavtrykk og strømforbruk. 

- Dette er i tråd med Schneider Electrics misjon og fokus på bærekraft og effektivisering, i både industriprosesser og energihåndtering. Vi tenker også ganske likt rundt videre utvikling, uttaler Allan Ødegård, Key Account Manager-Aquaculture hos Schneider Electric. Han gleder seg til å hjelpe Blue Ocean Technology i samarbeid med Bergen elektrokompetanse AS (Bekas) i Bergen, som har internasjonal kompetanse innen feltet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?