Senja: Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen med fabrikksjef Jørn Tore Fjellstad i SalMar ved oppdrettsselskapets nye lakseslakteriet og prosesseringsanlegg som skal stå klart neste år. Foto: NFD.

- Innovanor er et konkret eksempel på hva havbruksnæringen betyr langs kysten

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen besøkte flere bedrifter på Senja mandag og en av dem var SalMars nye lakseslakteri. - Jeg blir rett og slett litt rørt. Innovanor er et konkret eksempel på hva havbruksnæringen betyr langs kysten, sier ministeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nye lakseslakteriet og prosesseringsanlegget InnovaNor vil ha en kapasitet på rundt 70 000 tonn laks, og oppdrettskonsernet SalMar investerer totalt over en milliard kroner i det avanserte anlegget som ligger i Klubben næringspark på Senja. 

Enorme dimensjoner

Mandag besøkte Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen anlegget som blir Nord-Norges største og mest moderne lakseslakteri og har det aller nyeste av teknologi og produksjonsutstyr. Slakteriet er nesten 17 000 kvm og inneholder funksjoner som slakt, bearbeiding, pakking og lagring av laks, samt en kontorfløy for administrative funksjoner.

Under besøket fikk ministeren en omvisning på anlegget som åpner i 2021. 

- Jeg blir rett og slett litt rørt. Innovanor er et konkret eksempel på hva havbruksnæringen betyr langs kysten. Det er snakk om over 1. milliard kroner i investeringer og 170 arbeidsplasser - i første omgang. Det er enorme dimensjoner, sier fiskeri- og sjømatministeren.

  • Anlegget kan slakte 75.000 tonn laks pr år pr skift.
  • Anlegget er rigget for bearbeiding og innfrysing, og alle funksjoner kan oppskaleres for fremtidige behov.
  • Anlegget vil også romme hovedadministrasjonen for SalMar Nord.
  • SalMar vil anslagsvis ha behov for ca 100 arbeidsplasser i InnovaNor ved oppstart. Les mer om dette her.