NorseAqua-laget består av ti fastansatte samt tilkallingsvikarer. Fra venstre: Lars Magnus Alstad, Stig Vikestad, Sten Vikestad, Karoline Skaar Amthor, May Helen Lidsetmo, Sveinung Kristiansen, Lars Berg-Hansen, Edgar Kristiansen, John Åge Rønningen, Allan Vikestad Jensen, Dag Lande, Odd Ivar Vikan, Frank Råum og Nina Kristiansen. Foto: Eystein Fiskum Hansvik.

- Kraftig omsetningsvekst for NorseAqua

I en pressemelding kommer det frem at selskapet økte inntektene med 60 % i 2016. - Gründer Lars Berg-Hansen bruker overskuddet til å investere i ny kunnskap i Bindal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tallenes tale er lystig lesing for daglig leder Lars Berg-Hansen og de ni andre i NorseAqua: Fra 2015 til 2016 økte selskapet sine inntekter med mer enn 60 prosent; fra drøyt 16 til 26,3 millioner kroner. Fra bunnlinjen rapporteres det om et årsresultat på 4,15 millioner kroner, en resultatvekst på 15 prosent sammenlignet med 2015.

Utvikler nye løsninger 

Lars Berg Hansen, gründer i NorseAqua. Foto: Eystein Fiskum Hansvik.

Siden etableringen i 2014 har NorseAqua lansert en rekke løsninger for enklere og smartere håndtering av rensefisk. Selskapet leverer vedlikeholdsgjerrige og kostnadseffektive tareskjul, fôrautomater, transport- og merdesystemer for rensefisk og annet tilpasset utstyr til oppdrettere langs hele norskekysten, Færøyene, Skottland og Island. I samarbeid med SBS Teknikk i Brønnøysund har NorseAqua også utviklet et nytt LED-basert lyssystem for havbruksnæringa.

– 2016-resultatet er langt på vei et resultat av den kraftige veksten i bruk av rensefisk og markedets behov for nye og funksjonelle løsninger som både ivaretar fiskevelferden og arbeidshverdagen til de som jobber på merdkanten. Vi har også truffet blink med Poseidon LED-lysene, til tross for at løsningen har hatt enkelte barnesykdommer. Per i dag har vi levert mer enn 100 lyssystemer til oppdrettere langs hele norskekysten. Næringas behov for nye løsninger og vår raske og praktiske innovasjonstakt er en vinnerformel, både for oss og for kundene våre, sier Berg-Hansen.

Selv tilbringer den selverklærte problemløseren og kystpatrioten svært mye tid ute på besøk hos oppdretterne.

– Det er jo på merdkanten at behovene oppstår. Innovasjonsprosessen må starte ute på produksjonsanleggene, i dialog med dem som faktisk jobber med dette hver dag, understreker Berg-Hansen.

Reinvesterer i kunnskap

Overskuddet i NorseAqua skal brukes til å innfri selskapets strategi om å bygge opp kompetansen i Bindals-bedriften. Selskapet har allerede ansatt produktutvikler og veterinær. Nå styrker Berg-Hansen & co kunnskapsteamet med en ny produktutvikler.

– En offensiv kunnskapssatsing er helt avgjørende for å lykkes. Derfor er vi hele tiden på jakt etter kreative talenter fra havbruksnæringa. Ny og oppdatert kunnskap er ikke bare viktig for å løse konkrete behov i markedet, vårt kunnskapsteam spiller også en avgjørende rolle i dokumentasjon og oppfølging for kundene våre, sier Berg-Hansen.

– Samtidig er det på sin plass å skryte av operatørene på fabrikkgulvet. Det er de som sørger for at vi greier å betjene markedet på en skikkelig måte, midt oppi veksten og utviklingen. Det er viktig for oss å holde beina på bakken, avslutter Berg-Hansen.