Margunn Sandstad, fagsjef fiskehelse og Martin Davidsen produktsjef for rensefisk hos Skretting lanserte onsdag et nytt rensefiskfôr på standen deres under havbruksmessen Aqua Nor i Trondheim. Foto: Therese Soltveit.

Lanserer nytt fôr til rensefisk

For å finne en optimal løsning for fôr brukt til rensefisk, lanserte Skrettings eget rensefisk-team fôrproduktene CLEAN onsdag 16. august, under havbruksmessen Aqua Nor i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prosjektet ble påbegynt for to år siden, hvor produktene frem til i dag har blitt testet både kommersielt og under kontrollerte forsøk. Margunn Sandstad, fagsjef for fiskehelse hos Skretting, sier til kyst.no at rensefiskfôret har vært etterspurt av kunder, og påpeker at de så langt har hatt gode tilbakemeldinger fra kunder som har testet det.

- Vi skal nå etter den offisielle lanseringen her på Aqua Nor starte satsingen på salg av det nyutviklede fôret, forteller hun.

Mens salg av fôr brukt til sjøs har pågått i noen måneder, vil salg av produkter til bruk på land ha oppstart neste uke.

- Det er viktig at rensefiskfôr har en gjenkjennelig smak, både på land og til havs, sier Martin Davidsen, produksjonssjef for rensefisk hos Skretting til kyst.no.

- Spesialtilpasset ernæringsbehov

Det nyutviklede fôret skal sikre rensefisken optimal ernæring og bedre tilvekst, slik at den forblir en effektiv lusespiser. Rensefisk har egne ernæringskrav, som gjør at produktene har et litt annet næringsinnhold enn vanlig fiskefôr.

Fôret består av lite fett og rikelig med protein, og sørger også for at fiskens immunforsvar øker, noe som bidrar til fiskens generelle helsetilstand. I tillegg sørges det for at rensefisken oppnår bedre slimhelse, som er viktig i forbindelse med økt håndtering under produksjon.