Gå til innhold
Annonse

Mobilt beredskapssystem skal håndtere sykdomsutbrudd

Mobilt beredskapssystem for dødfisk håndtering og ensilering. Foto: MMC First Process
Mobilt beredskapssystem for dødfisk håndtering og ensilering. Foto: MMC First Process

MMC First Process har utviklet et mobilt ensileringsanlegg som kan hjelpe næringen i de pågående sykdomsutbrudd / algeoppblomstringer i laksenæringen.

Annonse

Dette beredskapssystemet skal bidra til at aktørene kan håndtere og konservere fisken raskt og effektivt, før forråtnelsesprosessen starter.  Systemet er i følge MMC et 100 % mobilt og selvforsynt ensilering system som er integrert i en 20 fot kontainer.

Fleksibelt og skalerbart

Systemet har en høy kvern-kapasitet, med automatisk syretilsetning.
Den har i tillegg til strømforsyning fra strømnettet også en integrert diesel aggregat som gjør systemet selvforsynt med strøm. Ved å sikre god tilgang på varme, samt varmegjenvinning av omliggende utstyr, sikrer man at man får hurtig i gang autolyseprosessen inne i den ca 10m3 store lagring/miksetanken inne i kontaineren. 

Systemet kan kjøre døgnkontinuerlig, og automatisk pumpe ensilasjen over på en ventende bil eller båt som tar ensilasjen videre til mottaksanleggene. 

MMCFP mobile beredskapssystemet er fleksibelt og skalerbart, og det fraktes enkelt til lokasjonene som trenger systemet via båt eller bil.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse