Gå til innhold
Annonse
FlexiLink er Mørenot sin patenterte løsning innen fortøyningssystem til oppdrett. Foto: Mørenot.
FlexiLink er Mørenot sin patenterte løsning innen fortøyningssystem til oppdrett. Foto: Mørenot.

- Med en større leveranse til Mowi Canada i British Columbia når vi enda bredere ut til kunder utenfor Norge, sier Øyvind Bokn, leder for fortøyning i Mørenot.

Annonse

Tidlig i mars eksporterte Mørenot Aquaculture ytterligere to fortøyningssystemer av typen FlexiLink til Mowi Canada. Fortøyningssystemene skal installeres på den nordlige delen av Vancouver Island, skriver selskapet i en pressemelding.

FlexiLink er Mørenot sin patenterte løsning innen fortøyningssystem til oppdrett. Konseptet ble utviklet i 2012 gjennom tett samarbeid med kunder og forskningsmiljøer.

Løsningen baserer seg på et metallfritt konsept og reduserer mekanisk slitasje. Dette skal ifølge selskapet styrke sikkerheten og redusere risikoen for skader som kan føre til rømming.

- Siden introduksjon i 2013 er det ikke rapportert et eneste brudd eller havari i en slik ramme, hevder selskapet i meldingen.

Fortøyningsrammen er prefabrikkert hos Mørenot, og leveres til anlegg i container, trekasse eller storsekk. Utlegg skjer med båt og installasjon av hele rammen tar 1-3 timer, skriver de.   

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse