Gå til innhold
Annonse
Merete Kristiansen blir ny administrerende direktør i Akvaplan-niva. Foto: Akvaplan-niva.
Merete Kristiansen blir ny administrerende direktør i Akvaplan-niva. Foto: Akvaplan-niva.

Fra mars 2020 får Akvaplan-niva ny administrerende direktør med fartstid fra blant annet Norges Sjømatråd og Nordlaks-konsernet.

Annonse

I en melding forteller Akvaplan-niva at styret har tilsatt Merete Kristiansen som ny administrerende direktør. 

- Merete Kristiansen er siviløkonom fra Nord Universitet. Hun har lang erfaring med markeds- og forretningsutvikling og kommer fra stillingen som kommersiell direktør i Nordlaks-konsernet, forteller de. 

De legger til at hun har lang fartstid fra Norges Sjømatråd, blant annet som markedsdirektør og som fiskeriutsending i Italia og Sørøst-Asia. Kristiansen har også betydelig erfaring som styremedlem i selskaper innen bank, turisme, forskning og handel. Hun er opprinnelig fra Sandefjord, men har bodd i Tromsø i 23 år.

Fra forskning til verdiskaping

- Jeg kjenner Akvaplan-niva som en ledende leverandør av rådgivnings- og FoU-tjenester både nasjonalt og internasjonalt. Jeg er veldig glad for å nå skulle få lede denne solide kunnskaps-organisasjonen med et viktig samfunnsoppdrag, sier Kristiansen.

Hun legger til at hun deler Akvaplan-nivas visjon – «fra forskning til verdiskaping» - som tydeliggjør at de må evne å omsette den innsikten som de får gjennom forskning til konkret verdi for industrien og myndighetene. Dette er avgjørende for å videreutvikle de naturgitte ressursene våre på en bærekraftig måte.

Tiltrer i mars 2020

- Vi er trygge på at Kristiansens markedskompetanse, ledererfaring og personlige egenskaper gjør henne svært godt egnet til å videreutvikle Akvaplan-niva til det beste både for medarbeiderne, selskapet og NIVA-gruppen som helhet, sier Greta Bentzen, styreleder i Akvaplan-niva.

Styrelederen legger til at det er en stor glede å kunne ønske henne velkommen til Akvaplan-niva.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse