Gå til innhold
Annonse
Tombre Fiskeanlegg AS, kjøper sammen med Lingalaks AS og Eidesvik Laks AS NRS sin aktivitet i Hordaland or Rogaland. Bildet er av daglig leder Håkon Tombre i Tombre Fiskeanlegg. Foto:  Therese Soltveit.
Tombre Fiskeanlegg AS, kjøper sammen med Lingalaks AS og Eidesvik Laks AS NRS sin aktivitet i Hordaland or Rogaland. Bildet er av daglig leder Håkon Tombre i Tombre Fiskeanlegg. Foto: Therese Soltveit.

NRS ønsker å konsentrere sin aktivitet i nord og på Island og selger derfor ut all virksomhet i region sør.

Annonse

Det er et konsortium bestående av lokale oppdrettere som kjøper Sør Farming AS, et heleid datterselskap av NRS sin aktivitet i Hordaland og Rogaland. Gruppen består av oppdretterne Lingalaks AS, Tombre Fiskeanlegg AS og Eidesvik Laks AS. 

Som vederlag for aksjene i Sør Farming AS er det avtalt en kjøpesum på MNOK 1 240 på gjeld- og kontantfri basis.

Kjøpesummen gjøres opp kontant og er finansiert av dels med egenkapital og dels med lånefinansiering, heter det i en børsmelding fra NRS.  

I forbindelse med transaksjonen har partene også inngått et langsiktig samarbeid på kjøp og salg av fisk. 

Transaksjonen antas gjennomført i desember 2019, og er betinget av at fisjonen av NRS Farming AS er gjennomført. 

- Den strategiske vurderingen av Region Sør er nå gjennomført, og vi har konkludert med at vi selger virksomheten. NRS er godt fornøyd med prisen vi har oppnådd, samt at vi kan videreutvikle samarbeidet med Kjøperne på eksport av fisk, og slik fortsette å styrke vår egen salgsavdeling. Vi er glad for at Kjøperne har lokal tilhørighet, ambisjoner og ressurser til å utvikle virksomheten videre, uttaler Konsernsjef Charles Høstlund i Norway Royal Salmon.

Nøkkeltall resultatregnskap for Region Sør. Historiske balansetall for virksomheten er ikke tilgjengelig siden virksomheten etableres gjennom en fisjon fra en eksisterende virksomhet. Klikk på bildet for større. Kilde: NRS.
Nøkkeltall resultatregnskap for Region Sør. Historiske balansetall for virksomheten er ikke tilgjengelig siden virksomheten etableres gjennom en fisjon fra en eksisterende virksomhet. Klikk på bildet for større. Kilde: NRS.

Beskrivelse av Region Sør / Sør Farming AS

Virksomheten i Region Sør som fisjoneres ut av NRS Farming AS og inn i Sør Farming AS eier og driver seks tillatelser for oppdrett av laks med produksjon på 4 680 tonn MTB fordelt på 5 lokaliteter i Bømlo og Karmøy kommuner. Virksomheten har ca. 30 ansatte, og ledes av regiondirektør Rolf Berg.  

NRS forteller at transaksjonen er ledd i NRS' strategi om å konsentrere og styrke sin virksomhet i Nord-Norge og på Island. 

- Gjennom salg av denne virksomheten ønsker vi å konsentrere vår aktivitet om Nord-Norge og på Island. Selskapet har for tiden store investeringsprosjekter som vil videreutvikle vår virksomhet i nord. Vi har som ambisjon å utvikle fremtidens oppdrettsnæring gjennom videreutvikling av driften, innovasjon og ny teknologi, og vi vil gjøre det med Nord-Norge i sentrum. Transaksjonen gir NRS ytterligere finansiell fleksibilitet til å vurdere nye vekstmuligheter, sier Charles Høstlund.

De lokale styrker sin posisjon

Gruppen som kjøper skriver i en pressemelding via sin advokat at de gjennom oppkjøpet i betydelig grad vil styrke sin posisjon i sitt kjerneområde og derved ytterligere kunne øke og videreføre sin betydelige satsning på lokal verdiskapning og arbeidsplasser. 

- Gjennom oppkjøpet tilkjennegir oppdretterne også at de har sterk tro på fremtidig produksjon av laks på Vestlandet og at de ønsker å være sentrale aktører i en bærekraftig videreutvikling av oppdrettsnæringen, i en av Norges viktigste regioner, heter det i meldingen fra advokaten. 

Lingalaks AS, Tombre Fiskeanlegg AS, og Eidesvik Laks AS sier samtidig at de har besluttet å ikke vil gi ytterligere opplysninger til pressen relatert til transaksjonen eller sine planer for fremtidig drift før overdragelsen har funnet sted i desember 2019. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse