Alejandro Tola Alvarez har blitt utnevnt som ny administrerende direktør i Genomar Genetics.

Ny administrerende direktør i Genomar Genetics

Alejandro Tola Alvarez har blitt utnevnt som ny administrerende direktør i Genomar Genetics, et EW Group selskap som fokuserer på utvikling og distribusjon av forbedret genetikk for den rasktvoksende tilapiaindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han kommer fra stillingen som teknisk direktør og startet i sin nye stilling 1. juni 2017. Han vil være ansvarlig for å gjennomføre selskapets strategi for produkt- og forretningsutvikling, og arbeide med datterselskaper og kunder i Asia og Latin Amerika, samt samarbeide tett med andre genetikkselskaper innen EW Group.

Alejandro har vært en del av Genomar-gruppen siden 2006 og hatt posisjoner som produksjonsdirektør stasjonert i Sørøst-Asia og som teknisk direktør med base ved hovedkontoret i Norge.

- Vi er veldig tilfreds med å finne en høyt kvalifisert intern kandidat til stillingen som administrerende direktør, sier styreleder Odd Magne Rødseth i en pressemelding.

Alejandro har hatt en sentral rolle i oppbyggingen av det mest anerkjente og profesjonelle avlsprogrammet i tilapiasektoren. Hans lange erfaring innen industriell tilapiaproduksjon, kombinert med faglig kompetanse innen moderne avlsteknologi, gir de beste forutsetninger for å videreutvikle Genomar Genetics som verdens ledende avlsselskap for tilapia med distribusjon i Asia og Latin Amerika.

Alejandro er utdannet veterinær og har mastergrader innen akvakultur, bedriftsøkonomi og genetikk.

GenoMar Genetics, med hovedkvarter i Oslo, har utviklet Genomar Supreme Tilapia-stammen (GST) gjennom mer enn 25 års profesjonell og innovativ selektiv avl. Programmet er den direkte videreføringen av GIFT-programmet og har en langsiktig tilknytning til Central Luzon State Universitetet. Med totalt 50 ansatte i Filippinene og Malaysia har selskapet etablert en ledende posisjon innen utvikling og distribusjon av genetikk til tilapiaindustrien i Asia. GenoMar Genetics var en del av Norway Fresh Gruppen frem til mars 2017 da EW GROUP kjøpte 100 % av aksjene i selskapet.

EW GROUP, lokalisert i Visbek i Tyskland, er et familieeid holdingselskap med mer enn 120 datterselskaper i over 30 land. Kjernevirksomheten i konsernet er avl, ernæring og helse hos dyr. EW GROUP sysselsetter mer enn 9000 mennesker over hele verden. I løpet av de siste 10 årene har EW GROUP ekspandert innen akvakultursektoren og omfatter selskaper som AquaGen, Aquabel, GenoMar Genetics og Vaxxinova.