Gå til innhold
Marine Harvest får ny personellbåt med svært robust design. Foto: Kjell Stian Brunes.
Marine Harvest får ny personellbåt med svært robust design. Foto: Kjell Stian Brunes.

Gazelle Technology har i samarbeid med Hukkelberg Boats levert en helt ny båttype til Marine Harvest Norway. Båten skal brukes på oppdrettsanlegget ved Krabbestig utenfor Måløy.

Det opplyser selskapet i en pressemelding. Ideen har vært å lage en kompakt og sikker personellbåt på åtte meter som fortsatt har de samme tekniske løsningene som de større Flying Fish båtene. Gjennom god dialog med Marine Harvest Norway har en utviklet praktiske detaljer og arrangement som er tilpasset havbruk.

Skroget er basert på linjene og konstruksjonen til de større redningsbåtene. Et svært robust design i aluminium med dyp V-bunn og sprøytet polyuretan fender på sidene. Overbygget er laget i kompositt og rommer seks sitteplasser, samt ekstra sittebenker i forkabin. Fire av sitteplassene er av type Recaro Solent med luftdemping for ekstra komfort til mannskapet. Videre har man fokusert på godt utsyn fra styreposisjon, ergonomisk utformet dashbord og godt inneklima.

Båten har twin installasjon, og i maskinrommet står det to Nanni dieselmotorer som er koblet til hver sin Hamilton vannjet. To fremdriftslinjer gir økt sikkerhet, overlegen manøvrering og god fart i alle lastkondisjoner. Det er også laget til utvendig styreposisjon for økt fleksibilitet.

Arrangementet er designet med walk-around løsning og mulighet for entring i baug, hekk og styrbord side. På akterdekket er det montert en 12V kapstan for mindre oppgaver. Det er montert redningsnett for å plukke opp nødstedte fra sjøen.

Modulbasert

Båtkonseptet er modularisert og kan bygges i lengder oppi til 11,5 meter og utrustes med forskjellige kombinasjoner av skrog og overbygg. For fremdrift kan en velge single eller twin vannjet, hekkaggregat eller utenbordsmotor. Bruksområder er personelltransport, inspeksjon / ROV, lette dykkeoppdrag (LDC), redning, brann og patrulje.

Flying Fish serien inngår nå i Hukkelberg Boats sitt produktutvalg, sammen med Springer og HB båtene. Øyvind Sommer Hukkelberg, som er Leder i Hukkelberg Boats, sier det er stor interesse for konseptet og at ny kontrakt på et tilsvarende design, allerede er signert.

Har du en sak du
vil tipse oss om?