Gå til innhold
Annonse
De to nyansatte i Synfaring er Veronica Hovland og Øystein Lie, som sier de ser frem til spennende utfordringer i selskapet. Foto: Synfaring AS.
De to nyansatte i Synfaring er Veronica Hovland og Øystein Lie, som sier de ser frem til spennende utfordringer i selskapet. Foto: Synfaring AS.

Øystein Lie og Veronica Hovland er nye i teamet til inspeksjonsorganet Synfaring AS, og skal med deres arbeidserfaring bidra til å øke oppdragsmengden til selskapet. 

Annonse

Lie (34) startet i sin nye jobb som ingeniør for fartøykontroll 7. januar 2019, og sier til Kyst.no at det har vært mye å gjøre, og mye nytt å sette seg inn i. 

34-åringen har en Bachelor i marinteknikk fra Høgskolen i Bergen. 

- Jeg kjente litt til Synfaring via min forrige jobb i Stavanger, og med min utdanning og bakgrunn som mariningeniør virket det som en flott mulighet til å få bruke mine erfaringer videre, samtidig som jeg får videreutviklet meg innenfor den maritime næringen, sier Lie.

Synfaring:

  • Har hovedkontor i Meland kommune i Hordaland, og et avdelingskontor i Fosnavåg.
  • Selskapet har 21 ansatte. 
  • I tillegg til havbruksnæringen, kan inspeksjonsorganet også sertifisere innen bransjer som olje/gass, og kraft/industri. De har også mye arbeid innen fartøyssertifiseringer. 

I tillegg har han lenge savnet det å komme seg ut av kontoret litt oftere, noe han får anledning til nå i sin nye stilling hos Synfaring. 

- Nettopp det var en viktig grunn til at jeg søkte nettopp her, i tillegg til at det er en variert jobb. 

Den nye jobben hans består primært av tilsyn av fiskefartøy og lasteskip/oppdrettsbåter under 15 meter, samt tjenester innenfor denne gruppen.

Før Synfaring jobbet 34-åringen fem år som teknisk saksbehandler på fiskefartøy over 15 meter, og har utført krengeprøver samt inspeksjoner.

- Mye av det jeg gjør nå bygger dermed direkte videre på min bakgrunn, legger han til.

Vil være bindeleddet

Lie sier at siden de utfører en tjeneste på vegne av Sjøfartsdirektoratet, ønsker han å fungere som et bindeledd mellom kunden og direktoratet.

Øystein Lie er ny ingeniør og fartøysinspektør i Synfaring. Foto: Synfaring AS.
Øystein Lie er ny ingeniør og fartøysinspektør i Synfaring. Foto: Synfaring AS.

- Jeg ønsker å bidra til at det opprettholdes en dialog mellom næringen og direktoratet, det tror jeg alle er godt tjent med. Samt kunne bidra i det faglige miljøet her på kontoret.

- Hva ser du mest frem til med din nye jobb og gleder deg mest til? 

- Det er enkelt og greit kombinasjonen av å få jobbe med typiske «ingeniøroppgaver» som beregninger, produsere dokumentasjon m.m. samt muligheten til å reise ut til kunden på inspeksjoner, oppmålinger og lignende. Det er drømmekombinasjon for meg.

34-åringen er oppvokst på Sotra i Bergen, og er nå på let etter hus i Bergensområdet et sted. Interessene hans utenom jobb og familie er gitarspilling.   

Les også: Synfaring AS har fått viktig havbruks-akkreditering

Veronica Hovland er ny salgsansvarlig i Synfaring AS og har store ambisjoner for videre vekst for selskapet. Foto: privat.
Veronica Hovland er ny salgsansvarlig i Synfaring AS og har store ambisjoner for videre vekst for selskapet. Foto: privat.

Ny salgsansvarlig

Veronica Hovland kommer fra jobben som teamleder/ Key Account Manager (KAM) i Skipsrevyen, og startet nylig som salgsansvarlig i Synfaring. Hovlands første arbeidsdag var den 18. februar.

- De første arbeidsukene har vært veldig spennende og givende. Det er mye å sette seg inn i siden Synfaring har mange bransjer og ekspertiseområder de har fokus på. Men jeg er heldig som har fått noen fantastiske kollegaer som deler med sine kunnskaper, sier hun til Kyst.no.

Selskapet har ansatt Hovland, som blir selskapet første salgsansvarlig, og ambisjonene hennes er å bidra til å øke salget til bedriften.

- Jeg ønsker at Synfaring skal bli kundens førstevalg og samtidig øke synligheten vår innen kjernebransjene våre, forteller hun entusiastisk.

- En real utfordring

Hovland har en bachelor i økonomi med spesialisering i logistikk fra BI i Bergen, og har jobbet litt over ett år som teamleder i Skipsrevyen. Før dette jobbet hun flere år innen olje & gas industrien som KAM hos Gexcon.

- Jeg var klar til å gi meg selv en real utfordring. Jeg elsker å fornye meg selv og tilegne meg ny kunnskap.

En del av bransjene som Synfaring opererer i er kjent fra tidligere arbeidsforhold som f.eks fartøy, olje & gass og anleggsbransjen. Mens spesielt havbruk, oppdrettsanlegg og kraftindustri er nye fagområder for 38-åringen, noe som hun ser frem til å dykke dypere inn i.

- Hva skal du som person bidra med i din nye stilling?

- Jeg skal bruke min kunnskap, nettverk, sjarm og salgserfaring til å opparbeide en større markedsandel for Synfaring og ha stort fokus på å møte nye potensielle kunder, sier hun med med glimt i øyet. 

38-åringen er fra Askøy i Bergen, men har bodd de siste ni årene på Søreide. Interessene hennes er yoga, styrketrening, fjellturer og matlaging.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse