Gå til innhold
Annonse
Liv Sandlund er ny teknisk forsker i Pharmaq Analytiq. Foto: Privat.
Liv Sandlund er ny teknisk forsker i Pharmaq Analytiq. Foto: Privat.

Liv Sandlund (36) er ansatt som teknisk forsker i Pharmaq Analytiq. Her skal hun blant annet drive utvikling av nye analyser og metoder som kan benyttes innen fiskediagnostikk.

Annonse

- Da jeg fikk tilbud fra Analytiq om å bli en del av teamet deres og jobbe med en annen tematikk i forhold til sykdom hos fisk, kunne jeg ikke si nei. Arbeidsoppgavene var annerledes og rett og slett altfor spennende til å avslå, sier forsker Liv Sandlund (36) til Kyst.no. 

Sandlund ble ansatt som Technical Scientist hos Pharmaq Analytiq den første mars, og forteller at hennes arbeidsoppgaver vil inkludere oppfølging av eksisterende forskningsprosjekter samt være med å utvikle, og i fremtiden, lede nye prosjekter.

- Rent praktisk vil dette innebære blant annet utvikling av nye analyser og metoder som kan benyttes innen fiskediagnostikk, samt være et bindeledd mellom Salg og Markeds avdelingen og R&D, opplyser hun. 

- Godt arbeidsmiljø

Sandlund sier til Kyst.no at hun har blitt veldig godt tatt imot av samtlige medarbeidere i selskapet.

- Mine første to uker har vært både morsomme og lærerike. Dette er absolutt et arbeidsmiljø jeg kommer til å trives veldig godt i, legger hun til. 

36-åringen gleder seg til å ta fatt på de nye utfordringene som følger med jobben.

- Jeg ser frem til å få et bredere perspektiv med hensyn på sykdomsutfordringene havbruksnæringen står overfor i dag. I tillegg er det veldig spennende å være en del av et team som er med på å forbedre fiskevelferden og fiskehelsen i havbruksnæringen. Jeg ser også frem til å jobbe med utrolig hyggelige og dyktig fagfolk som er genuint interessert i jobben sin. Det er veldig motiverende å være en del av et slikt miljø, påpeker hun.

Liv Sandlund:

  • Utdanning: Master i Molekylærbiologi og Doktorgrad i Molekylærparasittologi fra UiB
  • Oppvokst på Haslum i Bærum, bor i Bergen
  • Interesser: Friluftsliv og båtliv, teltturer og fjellturer er livet. 

Doktorgrad fra lakselusesenteret 

Sandlund har en doktorgrad fra Lakselussenteret ved UiB hvor hun studerte endokrin regulering av skallskifte og vekst hos lakselus.

- Etter endt doktorgrad startet jeg i en postdoktorstilling hos Lakselussenteret ved Havforskningsinstituttet hvor jeg studerte hvordan eksokrine faktorer hos lakselusen påvirker laksens immunrespons. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse