Gå til innhold
Annonse

Nyansatt i AquaCon - Selskapet er min nye profesjonelle baby

David Enggaard Pedersen er nyansatt RAS Engineering Manager i AquaCon i Danmark. Foto: AquaCon.
David Enggaard Pedersen er nyansatt RAS Engineering Manager i AquaCon i Danmark. Foto: AquaCon.

Danske David Enggaard Pedersen (32) er nyansatt i Aquacon, og skal jobbe som «RAS Engineering Manager» i selskapet. 

Annonse

Den 32 år gamle dansken sier til Kyst.no at han startet i jobben 1.september og skal jobbe med RAS Engineering, og dimensjonering av de mange uavhengige systemene.

- Vi vil tilpasse en Feilmodus og Effektanalyse (FMEA) som gjør det mulig for oss og teknologileverandøren å analysere design og prosessflyt i de forskjellige systemene for å minimere/unngå feil som andre har gjort før oss. Jeg har jobbet med AquaCon i ni måneder som konsulent før jeg begynte for dem som RAS Engineering Manager.

- Hvorfor ønsket du denne jobben?

- Det var en blanding av det flotte teamet bak og omfanget av prosjektet som fasinerte meg. Dette er ikke et enkeltpersonsprosjekt, det er en teaminnsats, og jeg tror det er blandingen av kompetanse og forberedelsesnivå i dette teamet som vil gjøre dette prosjektet vellykket.

Pedersen forteller at han vokste opp ved et RAS-anlegg i Randbøl ved Billundog i Danmark.

- I ung alder deltok jeg i det daglige arbeidet etter skoletid og lærte om operasjonen.  Å kunne kombinere min tekniske bakgrunn og være en del av et prosjekt som vil ha et grønt og bærekraftig fotavtrykk for neste generasjon er også en stor motivator, sier han til Kyst.no. 

- Aquacon er min nye profesjonelle baby som jeg vil jobbe hardt med for å lykkes, forteller han med et stort smil. 

David sammen med sin far Ole Enggaard, CTO i selskapet. Foto: AquaCon.
David sammen med sin far Ole Enggaard, CTO i selskapet. Foto: AquaCon.

Skal jobbe mye fra USA

Alle i AquaCon teamet må tilbringe mye tid i USA, og Pedersen sier at noen vil måtte flytte mer eller mindre permanent.

- Familien min er klare til å flytte om det blir aktuelt, og vi ser dette som en flott mulighet til å oppleve statene, sier han. 

Ambisjonene hans i sin nye stilling er først og fremst å delta i å gjøre AquaCons-prosjekter vellykket.

- Jeg ønsker også å bli en av de beste innen engineering av RAS. Å være innen ingeniørfaget og sørge for at gode løsninger blir implementert i våre kommende anlegg. Å vite behovet fra gutta som driver systemet er nøkkelen, akkurat som det er å lære av andre feil, sier han. 

Før denne jobben var dansken medstifter, deleier og administrerende direktør i et konsulentselskap innen RAS, kalt RAS-CON registrert i Danmark.

- Vi hjalp forskjellige selskaper med emner som gjaldt RAS engineering, produksjonsplaner, anbudsmateriale og så videre. Før RAS-CON jobbet jeg for PolyTech. 

Pedersen har en bachelor i maskinteknikk fra Aarhus Universitet, og forteller han har jobbet med AquaCon-gutta nesten fra begynnelsen og kjenner dem veldig godt. 

- De har enorme mengder kunnskap, så da de inviterte meg inn til å jobbe som RAS Engineering Manager, ble jeg virkelig beæret for anerkjennelsen. Jeg vet at jeg er ung, men de to årene i RAS-CON har lært meg mye, og jeg er ivrig etter å lære mer for å bli blant de beste. Jeg skylder faren min mye for å ha gitt videre og undervist kompetansen og ferdighetene han har tilegnet seg i løpet av de mange årene han har vært i bransjen, sier 32-åringen til Kyst.no. 

Pedersen bor nå i Kolding i Danmark med kjæresten sin Mette, og venter en liten jente som kommer til oktober. I tillegg har han en hund som han er svært glad i. Interessene hans er nettverksbygging, venner, reiser, crossfit, matlaging og jakt.

AquaCon AS er et norsk holdingselskap som har sikret eiendommer i USA for å utvikle flere landbaserte RAS-fasiliteter i umiddelbar nærhet til viktige amerikanske laksemarkeder.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse