Gå til innhold
Annonse
Unni Wahl (t.h.) er ny i Emilsen Fisk. Her sammen med personalleder i Emilsen Fisk, Ila Emilsen og ansatt Kristine Sverdrup. Foto: Emilsen Fisk AS.
Unni Wahl (t.h.) er ny i Emilsen Fisk. Her sammen med personalleder i Emilsen Fisk, Ila Emilsen og ansatt Kristine Sverdrup. Foto: Emilsen Fisk AS.

Emilsen Fisk AS satser på kvinnelige ansatte i næringen og har nylig ansatt flere akvakulturlærlinger. Unni Wahl (18) er en av dem.

Annonse

Personalleder i Emilsen Fisk AS, Ila Emilsen forteller til Kyst.no at bedriften har hatt fokus på å ta flere jenter inn i næringen. Unni Wahl (18) er en av de heldige som har fått lærlingplass hos Emilsen Fisk. 

Fra praksis til lærling

Wahl har vokst opp opp på en liten øy som heter Abelvær i Nærøy kommune, men bor på Kolvereid nå. Tidligere han hun vært i praksis i selskapet og trivdes godt med jobben.

- Jeg fikk muligheten til å prøve mye, de tok seg tid til å lære meg forskjellige oppgaver. Alle jeg har møtt så langt i selskapet er veldig trivelige folk, sier hun.

Etter endt praksis ble Wahl invitert til et jobbintervju og takket ja til lærlingplassen. Nå jobber hun på lokaliteten Geitholmen som røkter, og sier at det er gøy med varierte hverdager ute på sjøen.

- Jeg synes det er gøy å utfordre meg selv fysisk, men det å jobbe ute og spesielt på sjøen er nok det gøyeste med jobben. Det har jeg alltid hatt lyst til, forteller lærlingen engasjert.

Jobben framfor skolen

Wahl forklarer til Kyst.no at hun har gått på Val Vgs og valgte fordypning innen akvakultur, her lærte hun mye nytt og fikk til og med være med på akvakulturleir for jenter.

- Der fikk vi se hele prossesen av fiskproduksjon, og det ga mye inntrykk. I tillegg fikk vi mye bedriftsbesøk på ungdomsskolen hvor de fortalte at det var behov for jenter i næringen, så når jeg lærte mer om akvakultur falt det i smak, sier hun fornøyd.

Videre sier 18-åringen at hun har hatt en del praksis i ulike bedrifter, samt jobbet litt på en båtslip sammen med faren sin, men stillingen i Emilsen Fisk er hennes første faste jobb i oppdretsnæringen. 

18-åringen gleder seg til å lære mest mulig og bli flink til praktiske ting på jobben. Foto: Emilsen Fisk AS.
18-åringen gleder seg til å lære mest mulig og bli flink til praktiske ting på jobben. Foto: Emilsen Fisk AS.

Hvordan er det å gå fra skolebenken til å være akvakulturlærling?

- Overgangen var fin. Jeg var rimelig lei av skole på slutten av skoleåret, og det var full fart med både store innleveringer og eksamener på slutten. Så det var godt å begynne i jobb og være fri når arbeidsdagen er over. Når man går på skolen er det derimot mye jobbing etter endt skoledag. Vi, lærlinger har selvfølgelig også et pensum vi skal gå gjennom, men det kan ikke sammenlignes med skole, sier Wahl.

I den nye jobben har hun ambisjoner om å lære seg så mye som mulig og bli flink til forskjellige arbeidsoppgaver.

- Jeg gleder meg til å gjøre ting jeg ikke har gjort før og jobbe på fine sommerdager, forteller hun avslutningsvis.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse