Gå til innhold
Annonse
Per Sandberg. Foto: Stortinget
Per Sandberg. Foto: Stortinget

Fiskeriminister Per Sandberg har bekreftet overfor Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) at han ønsker å overta taletiden til tidligere Fiskeriminister Elisabeth Aspaker under Sjømatdagene den 19. januar.

Annonse

Så vidt NSL erfarer vil dette bli første gangen Fiskeriminister Per Sandberg presenterer sine tanker om sjømatnæringa i det offentlige rom, melder NSL i en pressemelding.

- Dette er svært spennende. Årsaken til dette er at vi sannsynligvis nå får vite hvilke saker på valgprogrammet til FrP Sandberg ønsker å fokusere på. Det er åpenbart at han ikke rekker å innfri alle valgløftene, og det er åpenbart at noen av valgløftene ikke vil få flertall i Regjeringen, sier Frode Reppe i NSL. 

Skape forståelse

- Vi kan imidlertid håpe på at han vil si noe om statlig eierskap i oppdrettsnæringen, særavgiftene, eksportavgiften og FOU-avgiften og ikke minst havbruksnæringens vilkår for å nevne noen. I tillegg vil NSL utfordre Sandberg på å si noe om faktagrunnlaget som både fiskerne og havbruksnæringa i dag reguleres etter. En gjennomgang av dette er på sin plass, ikke minst for å skape forståelse for avgjørelsene som skal tas i fremtiden, avslutter Reppe.

Sjømatdagane arrangeres 19. januar på Scandic Hell Stjørdal. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse