Styret i InnovArena ønsker PHARMAQ Analytic velkommen til innovasjonsklyngen. Fv. Nils Andrè Williksen (Williksen AS), Eirik Ulsund (Ulsund Rederi AS), styreleder Paul Ingvar Dekkerhus (Moen Marin Service AS) og Kristine Fagerland (Val Fou AS). Ikke til stede: Bjørn Egil Sørensen (Salmonor).

Pharmaq Analytiq etablerer seg i Rørvik

Pharmaq Analytiqs første fiskehelselab utenfor Bergen, etableres på Namdalskysten. Innovasjonsklyngen InnovArena er i ferd med å fylle verktøykassen i god tid før dørene åpnes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pharmaq Analytiq kommer til å etablere en moderne fiskehelseslab i Rørvik, når den blå innovasjonsklyngen InnovArena AS åpner dørene. Det bekrefter daglig leder Nils Arne Grønlie.

– Vi har allerede startet prosjekteringen av vår nye lab i Rørvik. I løpet av kort tid kommer vi til å lyse ut to nye stillinger som skal bemanne avdelingen, sier Grønlie.

Tre laber i samme hus

Fra før er det kjent at SYNLAB, Europas største laboratoriekonsern, etablerer konsernets analyselaboratorium for fiskeri- og havbruksnæringen i samme bygg. Også Norsk Oljelaboratorium AS flytter inn i det nye innovasjonshuset i Rørvik, som rommer et 30-talls bedrifter fra marin og maritim sektor når det åpner. Styreleder Paul Ingvar Dekkerhus er svært glad for allerede nå å kunne presentere InnovArenas egen laboratorieklynge.

– Samlingen av disse analyseselskapene representerer en markant styrking av strategisk viktig kompetanse for Namdalskysten. Med Pharmaq Analytiqs svarer InnovArena på en tydelig bestilling fra den blå innovasjonsklyngen vi nå legger til rette for, sier Dekkerhus.

Daglig leder Nils Arne Grønlie i PHARMAQ Analytiq. Foto: Pharmaq Analytiq

Topp moderne lab

Pharmaq Analytiq leverer analyser til fiskehelsetjenester og oppdrettere. Kunnskapsbedriften har sin klare styrke på fiskehelse innenfor laks og rognkjeks, og har kunder i land som Norge, Skottland, Irland, Enlgand og Chile. I mai 2018 åpnet selskapet et flunkende nytt laboratorium i Bergen. Den første analyselaben utenfor vestlandshovedstaden, skal nå bygges i Trøndelag.

– Vi gleder oss til å flytte inn sammen med sterke og kompetente havbruksaktører i Midt-Norge. Vi etablerer en topp moderne lab med det nyeste som finnes innenfor roboter og maskiner, og skal bistå havbruksaktørene i regionen med kunnskapen de trenger for å forstå og videreutvikle den biologiske produksjonen, sier Grønlie.

Kan blir flere laber

Sammen med toneangivende bedrifter i regionen, støtter både Trøndelag fylkeskommune og Sparebank 1 SMN oppstarten av InnovArena-klyngen. Klyngen har også vært viktig for PharmaqAnalytiqs beslutning.

– Vi er allerede etablert i en næringsklynge i Bergen. Lokaliseringen fører ofte til at 2+2 blir 5. InnovArena er viktig for oss, og kommer til å bli bra for næringen. Vi vil være med og bygge opp innovasjonsarenaen. Ære være de handlekraftige initiativtakerne der oppe – dette er en satsing for framtiden, sier Grønlie.

Pharmaq har fra før av sterk tilhørighet i Namdalen, med sin vaksinefabrikk i Overhalla. Grønlie ser ikke bort fra at det kan komme ytterligere tilvekster til analyseklusteret i Rørvik.

– Vi ser allerede på muligheter for delt bruk av utstyr og personell der oppe, slik at man slipper å ta samme investeringen flere ganger, sier Grønlie.