Gå til innhold
Annonse
Hotellsjef for Quality Hotel Edvard Grieg Hege Lund Bakke, sammen med Kjell Arne Møklebust som er styreleder i AqKva, styremedlem 
Tor Solberg, og Vidar Onarheim som er daglig leder av konferansen. Foto: Pål Mugaas Jensen.
Hotellsjef for Quality Hotel Edvard Grieg Hege Lund Bakke, sammen med Kjell Arne Møklebust som er styreleder i AqKva, styremedlem Tor Solberg, og Vidar Onarheim som er daglig leder av konferansen. Foto: Pål Mugaas Jensen.

Når konferansen for første gang arrangeres i Bergen, går arrangørene bredt ut. Både mattrygghet, oppdrett på Island, oppdrettsfartøy og lakselus er noe av det man kan bli oppdatert på etter årsskiftet.

Annonse

For 15. gang skal Aqkva-konferansen arrangeres i januar 2018. Men det er for første gang det arrangeres i Bergen.

Les også: AqKva flytter til Bergen

- Vi måtte flytte da vi vokste ut av fasilitetene på Stord. På en måte er dette kjekt da vi har vokst, på den andre siden har det vært tradisjonen å være på Stord. At vi flytter gir igjen muligheter til at flere kan komme, og i forhold til infrastruktur er det også lettere å komme seg til Bergen enn til Stord for de aller fleste, sier Vida Onarheim som er daglig leder av AqKva til kyst.no.

- Vi har fått stort sett gode tilbakemeldinger, og forståelse for flyttingen, og noen få som melder det blir en noe lengre reisevei, legger han til.

På tross av lengre reisevei for noen av Sunnhordalands-oppdretterene, har flyttingen så langt bare virket positivt på deltagelsen.

- Påmeldingen åpnet for to uker siden, og påmeldingene så langt ligger over fjoråret, sier han og legger til at utstillerdelen, som også er større enn tidligere, allerede er fullbooket.

Bredt program

I Bergen blir konferansen avholdt på Quality Hotel Edvard Grieg som ligger på Sandsli, ikke så langt unna Flesland Flyplass.

Onarheim vil trekke frem to av hovedlinjene i programmet.

- Den ene omhandler teknologi som skal presenteres av Hav Line. De vil fortelle litt om deres metode, og hvordan de skal frakte laks direkte til Danmark fra merdene. Det andre omhandler energioptimalisering innen servicebåter, som holdes av Westcon. Det skjer mye innen blant annet hydrogen og strøm, og jeg tenker oppdrettsbåter er godt egnet til å ta bruk ny energi.

På den faglige fronten drar han frem ILA som et stort tema, da man i år har sett nye utbrudd av dette på Vestlandet. Marine Harvest og Skretting skal også for første gang gå offentlig ut med å fortelle hva de har gjort når det gjelder forskning på fôr de siste 15 årene ved samarbeidssenteret CAC.

- De går nok ikke gjennom 15 år på 20 minutter, men skal fortelle om noen av funnene. Dette har i stor grad blitt holdt internt tidligere, så det blir spennende, legger han til.

Under den første konferansen hadde man 60 til 70 påmeldte, og Onarheim viser til en utrolig utvikling da at konferansen i fjor nådde "350 pluss".

- Jeg kan jo også nevne at underholdningsinnslaget under festmiddagen blir Christine Hope, som har vert gjennom samme traumene med å flytte fra Stord til Bergen. Forhåpentligvis vil hun hjelpe oss med å bearbeide disse, sier han lurt.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse