Pure Salmon ønsker å bygge et globalt nettverk med RAS-anlegg som skal årlig produsere 260 00 tonn av atlantisk laks. Illustrasjon: Pure Salmon.

Pure Salmon har hentet inn flere hundretalls millioner til RAS-anlegg

Pure Salmon har kunngjort at de har samlet inn 358,8 millioner dollar for å finansiere sine fire første RAS-anlegg i Polen, Japan, Frankrike og USA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anleggene skal produsere 40 000 tonn atlantisk laks per år mellom dem, med byggearbeid som starter på Japan- og Frankrike anleggene i år.

Det polske anlegget, som blir brukt som et FoU- og opplæringssenter, er det tidligere Global Fish-anlegget og har allerede vært i drift en god stund. 

 Byggeplan

Arbeidet med anlegget i Japan, som har en kapasitet på 10 000 tonn, skal etter planen starte til sommeren. Det forventes å være ferdig i slutten av 2021 med den første slaktingen planlagt for 2023.

Pure Salmon regner også med å starte på anlegget i Boulogne-sur-Mer, Frankrike, innen utgangen av dette året.

Selskapet forteller i pressemeldingen at det går raskt med sterk støtte fra de lokale myndighetene, og la til at den franske regjeringen har tilbudt en rask prosess for å få alle nødvendige tillatelser i løpet av høsten.

Pure Salmon ønsker å bygge RAS-anlegg til flere hundre millioner kroner. Illustrasjonen viser hvordan det planlagte anlegget i Japan skal se ut. Illustrasjon: Pure Salmon.

Forberedelsesarbeid

Stedsundersøkelser og geotekniske studier er gjennomført for anlegget på 20 000 tonn i Tazewell County i Virginia i USA.

Pure Salmons teknologipartner, den israelske RAS-eksperten AquaMaof, skal etter planen begynne å jobbe med den opprinnelige prosjekteringen for det større anlegget.

Pure Salmon regner med å starte søknader om tillatelse i løpet av noen måneder og det forventes at landarbeidet vil starte i løpet av det siste kvartalet 2020.

Pure Salmon eies av 8F Asset Management, som har til hensikt å produsere 260 000 tonn laks i året ved RAS-anlegg i nærheten av befolkningstette steder og skaffe penger gjennom en serie private fond. Det første fondet er nå stengt etter å ha samlet inn 358,8 millioner dollar.

Investorbasen består av ledende familie- og institusjonelle investorer, inkludert flere formuefond, forsikringsselskaper og pensjonsfond fra Europa, Asia, Midt-Østen og USA. Prosjektet tiltrakk seg også betydelige investeringer fra havbruksnæringen, inkludert AquaMaof.

Investeringer

- Med denne svært vellykkede kapitalinnhentingen har vi nådd en kritisk milepæl i utviklingen av Pure Salmon og har virkelig begynt reisen mot 260 000 tonn produksjon av bærekraftig laks, forteller styremedlem i Pure Salmon og grunnlegger av 8F Asset Management, Stephane Farouze.

Pure Salmon har også inngått avtaler om å bygge et RAS-anlegg på 20 000 tonn i den sørafrikanske delstaten Lesotho og et anlegg på 10 000 tonn i Brunei. De ser også på lokalisasjoner i Kina.