Gå til innhold
Arkivfoto: Dan Kristian Larssen fra  Atlantic Lumpus.
Arkivfoto: Dan Kristian Larssen fra Atlantic Lumpus.

Syv nye selskaper ble tatt opp til handel når markedsplassen Merkur Market åpnet på Oslo Børs i dag. Rognkjeksprodusenten Atlatic Lumpus er en av dem.

Ifølge Oslo Børs har aldri før så mange nye selskaper debutert på Børsen på samme dag.

Atlantic Lumpus produserer rognkjeks på Sleneset i Nordland. Det nye anlegget er  dimensjonert for en produksjon av 2,5 – 3,0 millioner sjøklar rognkjeks, og fire millioner yngel som oppdrettsnæringen skal bruke i kampen mot lakselus.

– Atlantic Lumpus har valgt en etappevis økning av produksjonen. I første generasjon blir det en til halvannen million rognkjeks. Første leveranse sjøklar fisk blir i mai-juni 2016. Produksjonen skjer i moderne lokaler oppført i 2011, som nå er bygget ut fra 1.200 til 1.500 kvadratmeter og tilpasset oppdrett av rognkjeks. Det investeres 36 millioner i satsingen, uttalte daglig leder Dan Kristian Larssen til Kyst.no, i slutten av 2016. 

Om Merkur Market

Følgende selskap er besluttet tatt opp til handel på Merkur Market.

Aasen SparebankAtlantic Lumpus, Black Sea Property, InductOxxy, Sino Agro Food,WR Entertainment. 

Merkur Market er et tilbud til mindre og mellomstore selskaper som ønsker enklere tilgang til kapitalmarkedet, samt store selskaper som ikke oppfyller kravene eller ønsker full notering på regulert marked

Merkur Market er en multilateral handelsfasilitet underlagt verdipapirhandelloven med forskrift og markedsplassens egne regler. Regelverket er mindre omfattende enn for selskaper notert på Oslo Børs og Oslo Axess. Merkur Market er ikke et regulert marked, og er derfor ikke underlagt børsloven og børsforskriften.

Kyst har ikke lyktes å nå Larssen for ytterligere kommentar i dag.

Har du en sak du
vil tipse oss om?