Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson er godt fornøyd med at Tolletaten har utvidet åpningstidene ved Bjørnfjell. Arkivfoto: Arbeids- og Sosialdepartementet/Øyvinn Myge/ASD.

- Ros til Tolletaten for bedre åpningstider over Bjørnfjell

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, roser Tolletaten for å utvide åpningstidene over Bjørnfjell i høstmånedene september til og med desember 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han forteller Sjømatbedriftene mottok den positive nyheten i går, torsdag 9. mai.

- Dette er utvilsomt godt nytt, og vil bety en betydelig enklere hverdag for den delen av sjømatnæringen som er avhengig av å krysse grenseovergangen ved Bjørnfjell, sier Eriksson.

Tolletaten informerte i går Sjømatorganisasjonene om at de hadde funnet en ordning med utvidet åpningstid over Bjørnfjell i høstmånedene fra september til desember 2019. I første omgang er det snakk om en prøveordning i 2019, og hvis det går etter planen, ligger det an til en permanent løsning inntil Tolletaten tilbyr digitale tjenester.  

Dette er en sak som Sjømatbedriftene har jobbet med siden senhøsten i fjor da de gikk ut i media og påpekte de uholdbare åpningstidene ved Bjørnfjell.

- Dette har vært en prioritert sak fra vår side det har vært viktig å finne en løsning på. Mine folk har jobbet godt. Vi har hatt flere møter med Tolletaten, og jeg opplever at de har forstått sjømatnæringens utfordringer. Dialogen har vært meget god og konstruktiv. Etaten har vært løsningsorientert. Dette er et godt eksempel på hvordan man kan finne gode og praktiske løsninger når man setter seg ned og snakker sammen, og når begge parter er interessert i å finne gode løsninger, avslutter Robert Eriksson administrerende direktør i Sjømatbedriftene.