Avtroppende fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Nesvik går: - Kan være aktuelt å gå tilbake til Sølvtrans

Det ble i dag klart at FrP trekker seg ut av regjeringen. Da går selvsagt fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (FrP) med i dragsuget. Nå snakker han om veien videre med Kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som Kyst.no tidligere skrev i dag, fikk fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik 526 dager i ministerrollen, før han nå går av.

Nesvik forteller på telefon til Kyst.no at det ikke kom helt overraskende på han.

- Det har lagt i kortene en liten stund nå. Slik er politikkens verden. Disse tingene kommer med jevne mellomrom, og jeg har vært godt forberedt.

Vil fortsette i næringen

Den avtroppende ministeren forteller at han fortsatt vil jobbe med fiskeri og sjømat fremover.

- Nå blir det ut på jobbsøking for meg. Det er definitivt fiskeri- og sjømat som ligger mitt hjerte nærmest, og jeg vil nok fortsette i en eller annen rolle innenfor næringen. Jeg får se om det er noen selskap der ute som kunne tenke seg en tidligere fiskeriminister, poengterer han.

- Kan det bli aktuelt å returnere til Sølvtrans?

Det kan det. Jeg kommer til å ha alle dører åpne fremover.

Trafikklyssystemet nærmest klart

Harald Tom kan også avsløre til Kyst.no at hovedarbeidet med trafikklyssystemet er ferdig, og at det egentlig er klart til effektueres. 

- Men det er jo naturlig at den nye som kommer inn får være med å prege dette arbeidet nå. Hoveddelen er i alle fall klar, forteller han.

- Hva er de største sporene du har satt igjen i havbruksnæringen som fiskeri- og sjømatminister?

Det er nok blant annet vår tilstedeværelse da algekrisen rammet havbruksnæringen. Jeg har jo også møtt alle disse fantastiske folkene i næringen, og fått være med på jobb i  mange bedrifter. Vi har også gjort et stort grunnarbeid med å bygge opp regelverk knyttet rundt fremtidens fiskeri- og oppdrettsnæring. 

Nesvik er helt klar på at noe av det han har likt best i jobben sin er å få være ute i felt med vanlige arbeidsfolk.

- Det er ikke på et kontor i Oslo du skaper morgendagens verdier, sier han.